Samsung Fold / fip 討論區 (4)

812 回覆
6 Like 6 Dislike
我都係咁喎
如果我今日星期四拎去,撞正星期五六日重陽,咁我咪有排先拎得返?
唉 , 好似重陽完先拎去整好d,無電話用太多日好痛苦的
我諗都係通病有啲想換部S23U算
理論上佢假期都開門既 師傅有無開工就唔知了
之前佢同我講好似無貨要等兩三星期
check左後又話有 但話預最耐兩星期
點知最後咁快
FOLD5呢2日WHATSAPP係咁彈APP
好多時一開就彈
有時開到一陣,不過都唔夠一分鐘就彈
再唔係一SD野俾人就彈
總之好快就彈

重裝REBOOT都係一樣
有冇人同我一樣或者知係咩事
5 8月頭出到而加,唔用case,無事。
似個case刮到?
想問下fold 5 s pen
呢到有咩用?
你當mouse 左右制
選取文字、cap screen、翻譯等等
但冇藍牙,所以唔可以remote camera
我平時只係識用嚟當 擦膠
呢2日用都好順無問題
會唔會有update pend住喺度?
用黎譯野多
我想問
如果無xbox s/x
電話join 佢game pass 係唔係都係玩唔到佢d game?定有d 得有d 唔得?
Fold5有咩殼推薦
想問下
如果想換flip mon貼係咪直接上去就得
部機用左年幾個摺位開始甩
https://www.reddit.com/r/GalaxyFold/s/xT9DdE4mow
鬼佬review其中兩款 可以唔洗除slim spen case用
有無人試過呢隻殼?
最後星期二拎比佢,
星期四已經拎得返,但佢星期三比個信息我話 修理用之零件目前缺貨,需要更長時間。
我都估唔到咁快。
今次三星修理體驗整體都幾好

網上預約咗整機,同埋取機都預約咗去,一拎號碼票5分鐘之內(即刻係下一個號碼),算唔洗等,勁快手。

三星幫我換咗Mon,換咗電,佢話如果無保養嘅話,呢兩樣夾埋大約要換$5000-6000左右。
依家1蚊都唔洗比
同埋唔洗洗機嗰下好,拎返機即刻用得返,非常正。
我都覺得而家係幾好
最衰上次我太遲去 個芒最後直程開唔返 如果唔係都可以用個維修模式
想問如果我買機冇加做兩年保養
可唔可以後加?
好靜呢度,我自己fold 4換到fold 5,都仲係呢個post。
返工出街都無見過同路人
我都想知
今日見到一個女人用fold
唔知4,定5
以我所知,係買機14日內要加,如果唔係就無得加。
(唔包實啱)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞