Samsung Fold / fip 討論區 (4)

811 回覆
6 Like 6 Dislike
咁誇 0%
大癲
我美版fold4 升左後係順左幾倍
見s24u 個反光塗層幾好 希望fold下代會加 同埋個size到OnePlus open pixel fold咁
躝返去做你美帝ifan奴喇,如果曲面冇用,你不如用返大牛龜
fold5 想問如鏡頭玻璃裂左,可以點換或整?仲有保養拎去samsung?
依家Lag咗勁多
細mon睇緊片,之後打開大mon,以前係 瞬間冇延遲 喺大mon 繼續播片, 依靠大mon會係 影片黑屏幾秒,之後先出畫面
同埋如果fold 5升咗6.0開 task bar有留意嘅話
用大mon開/閂app, 冇咗task bar細小/放大效果,
而家個動畫變咗係漸入漸出...
其實fokd 6 再唔 upgrade 個鏡頭, 同其他廠真係比下去
試吓設定開發者人員模式
視窗動畫轉埸動畫x1變0.5應該快返
咁只係令佢快咗,lag都係照lag
萬九幾萬買部機返嚟仲要我去就部機cut晒啲動畫有咩意思?
部flip5 跌爛左mon先發現當時淨係samsung 官網登記左但無去佢果個care登記,有無計仔?
目測應該無
ram plus點解要關既?
我以為開左先多ram 部機先順
有無人會想放部fold 5 如果有白灰色更佳
我都無登咩care喎咩黎。
我一出就官網買左
佢再唔升鏡頭,今代唔換啦。
fold 4 升 5都有小小伏感
實體ram速度>>>>虛擬ram
開左會拖慢好多
只係低階機唔夠ram先需要開
flip5應唔應該關
本身得8
任何情況都係關 先係好

唔開更快更慳電

除非你關左後發覺成日kill後台

先考慮開返
10號release 咗個新嘅One UI Home更新
但唔知點解香港未推
更新完順好多
https://www.apkmirror.com/apk/samsung-electronics-co-ltd/samsung-experience-home-touchwiz-home/
話說早前部 fold4 壞 wifi 內 mon 又過保,攞去整諗住要天價維修費,點知一星期後三叔免費幫我搞返掂,要俾個 like 佢
有冇得重貼先
請教吓有無清flip5成日收唔到訊號/斷線?
十二月底已經同樣問題拎去維修過 換埋底板
重設網絡個啲做過晒...收唔到訊號搞到啲電都倒水 三個鐘100跌到49
依家都係咁壞 遲啲過保都唔知點算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞