Samsung Fold / fip 討論區 (4)

811 回覆
6 Like 6 Dislike
雙修呢?
不過個外mon真係窄到on9
雙修都不建議加
唔係需唔需要,而係部機真係唔值呢個價
上carousell搵二手隨時8000執到部

btw 旅行當iPad 咁用係幾爽
但都唔會值一萬中。。。。。。
部 fold 4 終於有6.0 update,未update嘅可以check吓有冇
flip 4 更新完個首頁重置左要重新擺過d app
上個月已經經歷過,上左三星維修問,佢話係個mon之間個程式問題,擺抵一晚,佢就幫我維修好
我冇咁好彩啦,佢報價話要四位數字
基本上都係整黎都哂藥費
上華強比幾張毛澤東捱到出S24
部撚屌 fold 4 用咗一年半都未夠 整撚咗3次
感謝
另外想問有無人同時有xbox
想知呢部係唔係裝個xboxgamepass
就可以couldgame ?
我連xbox 都無

但下個月有兩個rpg 想玩
諗緊係唔係要買部xbox...
如果ipad / android 都可以couldgame
直接kiwi browser 裝plugin玩
前提你玩果隻game 有cloud
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=60646&snA=5009
咁我仲使唔使買部xbox?
如果我有部android tab
我買左gamepass 就可以玩佢支援cloud 既機唔做買部xbox?
係可以唔洗買xbox
但cloud game體驗一定唔好 只係輕量玩到
例如我玩人中 做任 睇劇情無問題
但打鬥就一定唔爽

pass 好似有14日試用
你而家可以試下個feel先決定買唔買xbox
咁我買部xbox lu
唔使3千
有幾隻game 想玩
上兩個月最平我都買左
而家食緊塵
枝Spen封塵
我用ultra成日都會用支spen,但用fold就真係少用好多,希望出fold 6時支spen可以內置
係 枝筆一定要放係套好撚戇鳩
原裝又唔好用,副廠放側邊又頂手
Fold買返黎淨係用過幾次枝筆
終於有
有冇人用fold內mon祼跑?張貼換左唔夠半年又甩
裸機用 成部機用落都好似順啲
fold4 內外都祼跑緊
張內貼好易中間位起泡 所以最後搞搞下直頭放棄埋
呢個moment, 邊到出ZFolder 5 抵?
想出1TB 版

會唔會不智?
會 而家無咩優惠
留意緊flip5,想問下點解大行細鋪個價差成2000係咪好多鬼野?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞