Samsung Fold / fip 討論區 (4)

813 回覆
6 Like 6 Dislike
岩岩係tb買完,搵fold5 mon貼,入去有淨前mon貼賣
邊間送咁多?想扑, link?
我見得幾間,仲要無咩人買….
有冇link推介
flip摺黎for女仔放手袋好似化裝盒咁用。
但佢個隻摺好無謂
FOLD4 無保 內膜起哂邊
你會撕左佢唔用 定 比幾百蚊貼返?
fold 4 維修完仲幫我換埋電
好彩有買care + 第2年
撕左佢買張副廠自己試下
真係渣先用幾百貼返原裝

我自己係貼左磨砂貼
係咪就咁撕就得
D人成日吹撕果下就撕壊mon
慢慢撕就無事
但撕左之後唔好手多用指甲摸
我自己無事 但我撕得好慢同無扯高
但如果幾百蚊你無咩所謂 俾佢整就最唔使煩
但原裝無砂 所以我自己出手
唔知過咗咁多日你仲需唔需要意見?Post 去 Galaxy 個主 post 應該會多啲回應。
Flip5 好好用,又輕又細,摺起放衫袋褲袋褸袋都方便,打開部機個 mon 長長地掃 post、上網等等都好適合,用緊 keyboard 個畫面都仲有足夠空間。

仲有就係佢個摺法令到部機好靈活,半摺都有唔同用法。佢可以隨時當支架用,返工時用嚟放枱面低調咁用真係一流。又可以反轉棟喺度用主鏡頭自拍,出去玩可以自給自足,唔使搵人幫手,唔使將就用副鏡頭,又唔使所有相都係自己手臂嘅角度。

最大缺點應該係細電池了。我唔打機一般六至七個鐘 OST,應該好多人唔夠一日,除非大部分時間只用外 mon 啦。
Flip4 電量係咪更加廢
我第一次用就係 flip5 所以唔知 flip4 情況,但睇啲 review 一般都係話 flip5 電量比上一代改善咗。
仲未換機 部IPHONE X 仲頂緊
本身諗住中秋 國慶有新優惠 點知都係一樣
見佢價錢keep住趺 心郁郁
點知有fd話黎緊11月samsung week 可能仲多野送
哈,既然仲等得又不妨再等埋嘅
維修係咪一定要洗機?
開左維護模式無洗機
想問下而家Flip 5 外螢幕 可唔可以好似razr果部機咁 關app
定係要攤開部機黎關app
如果開得多野 食電 咪次次都要攤開黎關
頂計錯日子紅日落單fold 5
過兩日都未送到
好心急

睇黎fold5銷量真係mama
想轉fold但仲觀望緊
始終價錢真係仲未係普通人接受範圍
同埋仲係有風險
FOLD 4 wifi 突然死左
reddit 好多人中招話update 問題
但我都update左好耐 而家先有事
好似真係無解 求救
唔通因為wifi 咁小事就要換機
睇路,鉸位唔能夠完全打開就唔收

明知係fold 4 通病,班客有care+ 其實可以攞去整都咁樣玩鳩班客

唔怪得銷量仆直
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞