Samsung Fold / fip 討論區 (4)

813 回覆
6 Like 6 Dislike
佢呢款會搞到成部機好厚好重
你係買都去amazon 同淘寶睇 佢官網好貴
https://www.hotphone.com.hk/products/araree-aero-flex-case-galaxy-z-fold-5-%E6%A9%9F%E6%AE%BC

我用緊呢個fold5套. 輕而包哂所有位同保護好, 冇乜投訴.
我都用緊,唯一唔好係有時包個較個塊黑色膠會kick住左打開
要慣慢少少打開就OK。輕重要。拎住講一陣電話就累
唔買了 見到d鬼佬話厚左成吋
我想問有無人換過內mon 貼?
book 左幾耐先拎得?
我其實唔知點解有一次合埋就聽到好似爆炸糖咁既聲
再打開佢內mon 就起晒泡
昨天換完,俾部機佢等左十分鐘左右已經走得
公司件c9 fold4裸跑粗用果隻
早前內mon唔著俾我睇 見佢全機都有花
鉸位有花有笠 我話去三叔打定輸數俾佢屈
點知佢CS條友話部機用得算新淨
幾日整返唔使錢 又話要屈幾千銀既
同事係二百幾磅肥C9 應該唔關樣事
真係咁易壞內mon
我就用到賣都仲正常 而件C9唔可以作準
事關佢係放落台面都掉果隻 粗暴得過份
無戴套咁震法都幾傷
部fold4買左8個月,個內mon睇白色畫面會好明顯見到中間摺痕到有一條條錯綜複雜好淺既紫色線,係咪內mon收皮約左下星期換mon貼順便睇睇
唔該你呀 今日換半個鐘搞掂
個cs 肥哥哥好好人
好開始。貴機唔攪好CS 維修,真係搵鬼買。
Samsung week fold4 1tb 賣 8699,抵唔抵玩?睇評測話5同4唔係差好遠。
買2手fold5好過啦
抵到爆啦
我未買嘅話都想買
粒電同5 相差遠唔遠?
1tb 抵玩wo
我用緊4覺得電都唔係倒水 但唔係核電
但我用一日無咩難度 whatsapp 一百幾十條 有相無片無voice 既
同同事部5拍埋覺得條gap 如果你有case 就其實唔太覺
唔用case 就拎上手大分別

不過5個mon 就光d
入咗,本身用緊S22U,相對嚟講都算係升咗級。9000唔洗就當試玩摺機入場費,玩一年下年睇情況再諗升唔升fold6。
enjoy

我希望快d 派 one ui6個update
Samsung week買Flip 5 抵唔抵?
fold既wallpaper大家邊到搵
我部flip5唔知做乜撚野事爆左mon
有忽黑色如一條綠色線 明明冇跌撞過
聽講維修換mon好貴
有買samsung care+係咪都要比咁貴
想問下摺機 打開既時候 有少少滋聲 似黐膠紙聲 係唔係正常
個內一側 貼可能就黎起

我個張都係

book 個期去換
轉用左一年先咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞