Samsung Fold / fip 討論區 (4)

811 回覆
6 Like 6 Dislike
據我所理解喱個有可能係因為d機既來源唔同
可能係水貨機,但其實就算行貨機都有分別
例如代理直派既貨,又或者電訊商機等等
所以價錢唔同,贈品都有可能唔同
但啲細舖講係行貨嘅?
你要問清楚真行貨定水行貨
水行貨只係混淆視聽

而我上面講既係行貨都有分唔同貨源
甚至有d細舖會幫你保養埋,姐係萬一有事就擺低部機畀佢拎去三叔保養
我去過武藏野買囉,fold就之前喺三星度買
其實我覺得你事前做定功課同到場問清楚會重要D既
1TB 咁大有用咩?
冇冇人知fold3返廠換內mon貼要幾錢
同埋fold3換fold5升級明唔明顯
上年換260蚊一個鐘搞掂12月問都係呢個價但依家唔知有冇加價,用緊fold3 見冇大分別所以冇升上去,由2021年9月頭用到依家
fold3升4最明顯

4升5就唔明顯
4升5 單手用薄d,唯一最大分別
我都係咁,但我係死左內moon
想問下保養期完之前係咪應該要去samsung換一次內mon貼?
有幾多人會臨到兩年特登去換部新機,依家部機乜事都無又唔係好想搞佢
可以去換,但要預約唔可以walk-in ,另外換完唔代表一定係完美
可以walk in,利申換左3次,俾260蚊samsung 就得,一個鐘內拎機
佢幫你攞去三星保養 聽到呢句真係唔好買
之前部s21u就係信佢講話係上台機,第一次就佢幫你攞去三星保,之後就你自己上去
我保養完前2個月走去搞個mon既印,比部機佢所謂”幫我攞去三星整“,結果一整整咗1個月有多,攞翻部機時發覺成部機都係膠水(之前買過有鐳射標籤既s10同s7e自己攞去三星整,係唔會成個mon同後蓋都係膠水),然後個gps仲壞埋。攞得翻部機時已經過咗佢個所謂既1年行保養,根本唔會有第二次保養既機會,所以各位真係小心無鐳射標籤係盒上面既假行貨。

同埋睇真d攞機果陣部機係無嗮邊框保護貼,懷疑根本係翻新機
好彩有巴打你講聲喳
多手玩磁吸充 部fold4中通病開唔平

應該防塵條熱融左

千祈唔好用無線充

btw我frd日日都係用無線充…
反良手足不如同我一齊轉返s24啦
轉都轉返iphone 唔係玩下摺機邊個用samsung
轉下口味呀嗎手足
巴打有冇用 whatsapp ? 可唔可以一個 whatsapp acc 兩部機用?
可以

用緊
想問下而家先買fold 4會唔會好不智
想試玩下摺機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞