Samsung Fold / fip 討論區 (4)

811 回覆
6 Like 6 Dislike
我都係諗住細鋪買 橫掂佢地都會送samsung care同有用配件
btw巴打覺得部機有冇咩明顯壞處?
我fold代代都換,fold5無哂前代的明顯缺點。
換唔換得過睇你有幾常打開個mon用,同相機對你緊唔緊要。
我覺得唔用iphone,就用一部特別d。
s23u用黎旅行影下相係好,但不如用返iphone。
當你考慮到一年後trade in 價,其實iphone 慳多1k。
呢1k s23u俾唔到我覺得值,趁未出新就換fold5,其實又玩到新機,又唔會洗多左錢
我買咗淘寶嗰個但未到
我都訂左,但應該用黎當後備算。睇過好多話如果個套整得唔好,會整花個鉸位。

同埋我都搵緊個防偷睇的保護貼可以岩spigen case 用,工作需要所以要裝一個。
想問下有冇養號esim推介?
而家用緊雙sim卡 轉fold要搞esim
原來要成498我買左uniq 298不過好厚7左
撘單問
有冇師兄知邊度有spigen tough armor pro
香港疑似代理嗰間問過唔會返
高登果間好似有
price.hk 問下
大家知唔知邊度買fold 5行貨最平?

另外如果當副機 買水貨邊間好?
想請教下 最近更新唔到尋找我的手機 佢話我部fold 5不相容
前日Trade 走部fold 2 換左部fold 5,呢兩日都留意到有時要撳入通訊app 度先會彈notification出黎,或者有時佢自己識彈 但都delay成5-10分鐘
已經Check過無開 Power saving 同 adaptive battery, 個幾個通訊app都 set 曬 battery unrestricted,有冇人知點搞?
想問 fold 5 行貨有冇 esim ?
zfold送錶唔係到今日咩?上網睇搵唔到換錶link
冇野了 原來係今日買完 等到10號先開放link去換
雙實體sim wo
Same
但我喺瞓醒嗰刻著mon先收到通知,唔駛入app
之後晏晝夜晚如果keep住用部機就正常
你係咪都係新買頭幾日?我諗緊會唔會關新機 Learning usage patterns 事
fold5無左隻watch4送, d優惠差左
又可以等下先
等多陣出s24u啦,price.com細鋪現金價10100
唔係
第一日出即買
係呢排先出現
同樣乜鳩慳電都熄晒
唔通係UPDATE 有 BUG? 真係唔知咩事,我部FOLD 2 用咁耐都無試過咁情況,新機就奶野
fold 4 都係兩次
我每半年去換一次
要換㗎咩?
我見張單有我以為已經自動有埋
我係price.com細鋪買 要自己搞
fold 4有兩次嫁咩
我一次都無換,賣左俾人,仲話有一次換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞