Samsung Fold / fip 討論區 (4)

811 回覆
6 Like 6 Dislike
啱啱買企左部2手Fold4 512 5千個大洋,開心使用中。等今年Fold6出再等跌價落1萬,到時再賣返部4出去換新機
等fold6 如果係oneplus open 個size 我都想換

但用緊4 想講其實唔打機好夠用
我都用左一年 仲無咩問題呀

但如果唔係有平
我會覺得買fold5 最好
但如果覺得唔抵
就等6 或有平既4
下代 Fold 相機有冇可能同 Ultra 睇齊
無可能傳說中相機繼續唔upgrade

今年應該係整闊小小個外mon,同埋諗諗會唔會擺筆。
4同5真心升級感唔大,不過5 2手應該都係8千5左右姐
我唔用筆我想佢upgrade相機。
同個厚度要追貼d大陸機
https://www.china-devices.com/the-new-galaxy-z-fold6-is-thinner-lighter-faster-and-easier-to-repair/

Igeekphone news on February 17, news source @TheGalox_ recently tweeted that Samsung will advance to July this year to release the Galaxy Z Fold6 mobile phone, its changes are “thinner, wider, lighter, faster, easier to repair, more durable.”

是咁的 12月 仲有保養換左張貼 而家中間條gap右邊起左
個垃圾五千萬像鏡組合好趕客
見到都唔想換
自己再換啦 3蚊
3蚊有無link
咁大塊自己痴好易入塵
【淘宝】https://m.tb.cn/h.5GCPNIp?tk=gMR5WPYlLNm CZ0012 「适用 三星 Z Flip 5 Fold 4 3 W20 W21 W22 W23 折叠屏 金牛盾 金刚膜 高清隐形水凝膜」
点击链接直接打开 或者 淘宝搜索直接打开

撕左落黎其實就係普通膠膜一張
fold4 512 平過你收,純粹擺屋企當游戲機
但好似個摺痕真係好明顯
事後去手機舖對比其他大陸出D摺機,人地已經做到好淺
係Samsung條痕特別又深又寬
fold5都係
但係samsung個較實D
成日要打開既話會放心D
個阻力做得無咁似玩具
最近部 fold 4 打開左 screen 既話,隻手錶 connection 會不斷中斷又再 reconnect。但如果同時連左藍芽耳機既話,又變正常。如果折返部機都會無事。
似係 firmware 問題,有冇人遇過?可以點解決?
似係壞天線,我部機更新完之後都發現開唔到wifi,以為更新左系統有問題,點知重設完連藍牙都死埋,上網睇話係壞wifi天線,好似話維修要連埋個mon換。以為摺機會壞個mon先,點知死其他野
我而家 WiFi 都壞左,內 mon 唔著添
都唔知係咪佢 firmware 整壞 d hardware
我f4上年9月就係升完firmware開唔到內moon
最後係 hardware 定 firmware 問題?
整左幾銀?
有加988 買care唔洗錢
fold 4 早兩日突然黑內Mon
好彩買左care,可以唔洗錢整
幾鐘意用fold ,但無啦啦咁壞令我好不安
應該fold 4 trade in 換s24U ,等佢再成熟D先
求救及建議!
娘親部zlip3 用左1年半,今朝無啦啦開唔到機,插住電就用到(但機身勁熱),已去檢查壞左唔知咩板維修$1,300 但要放低幾日,最大問題我同佢聽朝飛
如即時換機zlip5 邊到比較抵(可即時過埋data)
對唔住我做左伸手黨,但時間緊迫,公司又忙,今晚要拿拿林搞掂佢...
定係你地會插住尿袋用幾日頂住先(希望唔會爆)
無買 CARE & 過左保,係咪唔駛上去維修了
換機囉
fold4仲值咩錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞