Samsung Fold / fip 討論區 (4)

812 回覆
6 Like 6 Dislike
咁快就有分別咩我8月頭出都未覺
或者最近成日喺頭頂有光嘅地方睇
用左2個月唔夠就甩油, 自問一向都好錫機用,一次都冇跌過撞過, 有冇人都已經開始甩油?
有強光反射點都會睇到,重點係平時用覺唔覺眼
不過fold系列真係勁少殼款揀
flip5反而勁多,仲要幾精緻
似乎要用包鉸殼
我去到cwb casesify, 一個fold5嘅殼demo都冇
唔覺眼得黎又少少覺眼
佢盡力唔想比你見到,但你會見到既感覺
fold 5 新機上手唔夠一個禮拜
打開已經好似開唔盡
開唔平咁
有冇師兄都有呢個情况?
一出買 暫時未有
屌啦星
Fold 5第一日出即買連官方前mon貼,自己黐兩張炒撚晒入晒塵.......

之後頂唔順淘寶買有黑邊玻璃貼,估唔到會頂殼......

再頂唔順淘多張全透明玻璃貼,終於唔頂殼但邊位會黐塵......

近排屎忽痕唔信邪,又進貢$118買多次官方軟貼,屌你老母又係兩張炒撚晒......戇撚鳩
唔叫職員幫你黐埋?我都係手殘黐到勁樣衰 之後專登去門市一take搞掂
我fold 4 去福仁地下貼

同佢講用殼就會幫你搵塊細啲既貼, 就唔會頂住個殼
依家平面MON 方便好多啦.
膠貼比較煩
尋晚部fold 3內屏宣告死亡
中間摺痕成條黑線
睇番Samsung 零件費$4200另加$200師傅檢查費
考慮緊買fold 5定回歸Pixel 買Pixel 8 Pro
有無人部flip 5 可以hold住既角度細過flip 4?
諗緊係正常定得我個部有事...
咁易壞咩
用左兩年 fold3 差唔多啦
Pixel 8 Pro
今代真係幾好
之前用pixel 4 XL其實都正
除非你習慣左左右多工, 否則唔需要再買FOLD
我用過FOLD 3半年都轉番直身
我係會懷念開大mon睇片
因為本身唔鐘意用ipad睇
我又真係好少會用左右多工
嘩屌兩年就死,我都用過/有fold 3 4 5,好在年年換
我基本一過保就一定賣
我用緊taobao有黑邊玻璃貼,無咩野
咁玩每年要比幾多錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞