Samsung Fold / fip 討論區 (4)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
好似改鏡頭同電喎
換左貼2日又開始唔得 中間摺痕啲位翹起
已經係去官方換
但6 話加價
來回可能差3 4千

利申最近買咗flip5 覺得幾正
美國可能有得加50蚊5換6
我個部係2手 岩岩出 買部4 trade-in 加50usd上5
個4千就係for 新cpu 同鏡
睇下值唔值
純粹買黎玩下
50 睇死佢都係用S22 S23 S24果粒50mp, Sensor又唔係大好多, Pixel / Sony / 其他大陸機個50mp sensor 仲有, 佢細啲就2x都未必理想
50 MP, f/1.8, 23mm (wide), 1/1.56", 1.0µm
12 MP, f/1.8, 24mm (wide), 1/1.76", 1.8µm

Ultrawide 就WFC, 隔離Moto Razr 50 直頭cut ultrawide 放細tele...
話說有冇cpu spec流出
應該行8gen3?如果佢地用自煮燃發既cpu 會唔會出事
btw好似而家得vivo(大陸牌子)有出8gen3既大摺機
之前跌左吓之後手寫筆失靈,現在打開之後無聲,要摺埋先得,好彩發現得早,唔係校鬧鐘唔識響就仆街了
今個月多兩部8gen3既大摺機
邊兩部?
12號Honor v3,v3S小米好似月尾定下個月出一部
我等oneplus 如果有新
同一日咁夠疆?
暫時fold 6 無用上8g4 傳聞無支援bt 5.4 wifi7
點會用到 8 Gen 4,都未發布,諗都諗到啦
定位時間好尷尬 8g4趕唔切留俾s25uq
不過連 Wi-Fi 7 都閹,佢仲有咩唔閹得,鏡頭已經閹到乜噉
Honor都係睇定啲
之前追求薄搞到塊mon會漏液
出國際版可能十二月
想知會有Qi2 未
用慣咗MagSafe 好方便
要咁耐
點解華為咁勁
其他大6廠無咁薄都至少有個正常外mon
三叔仲係on99咁 六代都唔改進下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞