Samsung Fold / fip 討論區 (4)

811 回覆
6 Like 6 Dislike
升咗6.1後 八達通好似慢咗
摺機玩過就算啦

下轉一係s2xu或者 轉返iphone
大陸手機都係過半年先好買
次次都係咁上吓時間出問題
大量人投訴
我用左3代摺,3 4 5 fold 啦。
真係接受唔到第4部仲係同一個相機組囉,講緊每年trade in扣哂贈品都無成6千幾
我作為12345嘅用家
今次都應該一柒落去

算啦,出咗咪又係照買
我本身期待佢追返貼大陸機,換勁相機,減重減厚。
而加覺得佢似換粒cpu+薄少少+輕少少就算
壞電 好多人都係咁
真係廢 開3x影出黎已經一pat屎

我就未過保 旺角搞 好似隔咗一日已經有得拎
Vivo部X fold 3 Pro的確幾正。

Samsung而家淨係贏software 可以再睇睇有無fold 6 Ultra嘅都。
真係
明明俾皮半,相機仲係柒撚矇矇咁
睇隔離閪米14ultra個相機模組正到
明明以前Samsung s4 zoom領先勁多
而家年年擠牙膏
屌你下代唔撚換(如果忍到)
有冇fold4用家覺得部機好慢,越用越慢係唔係正常,打機都lag唔係幾接受到
你預下代都唔會有大改變,三星定位Z fold 係商務向,S系列旗艦娛樂向,所以要影相靚就買S系列,要大MON多工就z fold 系列,再加上其他地方少有國產機,定位上唔須要大複雜,專注做好一樣就搞掂。國產機主要都係內消,國內消費模式同外國唔同,幾間廠係到鬥 ,自然要比重料去推,如果國產機衝出國際的話,三星有機會改z fold 。
唔換驚佢無保壞左total loss,都會換啦
me too, 好在有2年保,睇個樣都唔少人咁壞法
相機廢到噉仲用到三代咁好毅力
我用過 Z Fold3 同 Z Fold4,同 S21 Ultra、S22 Ultra 輪住用,Fold 相機真係差撚到,超廣角同長焦真係不堪入目,點解仲可以賣到 12K
結果去到 Z Fold5 唔撚換,忍到 S24 Ultra 出咗至換機
直版機會年年換,因為睇重鏡頭,摺機就……
唉屌,345,中間有用23u,其實23u相機好靚。
6再同一組相機,我轉會啦
我fold3上fold4,見到fold5無咩進步所以無上

都估下代fold6唔會內置筆,但如果camera可以用番samsung次一代spec(ie.s23ultra)既我都好滿意了
fold 5用家表示黎緊轉返iphone算
你可以轉,今代只係轉外型同外芒比例改改
相機不變無內置筆
我預計佢發佈會只係講Ai
筆我唔用,但相機搞唔掂,去旅行要帶多部機咁麻煩
要影相都係直身機算
就算vivo fold3 pro影相都係一兩年前旗艦級
拍片仲係廢過同期摺機
用fold點可能唔用筆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞