Samsung Fold / fip 討論區 (4)

811 回覆
6 Like 6 Dislike
有排等 電量有沒有好到
一日叉一次囉
Fold 4 港版終於有one ui 6.
睇定d先
上次一升就死機
部flip4 個mon貼摺位開始起水泡, 係咪去返三星換貼好啲? 問過話要成三百, 出面啲舖換嗰啲會唔會又好快玩完?
一年內免費換兩張 好似係 出面換唔到
Fold 4 升左OneUI 6.0順番好多,5.1.1好lag日日都要重開機
又唔好咁武斷,始終人人唔同。我自己用緊 Flip 5,真係無乜投訴。

我唔知點解呢度對 Flip series 咁大成見,不時都有無謂嘢、玩具、智商稅等等 comments。

其實只睇 Fold 同 Flip 嘅銷情係 3:7,相信都夠證明 Flip 係有自己捧場客。
始終部機又輕又細導致電池都細,點都無可能核電,但用起上嚟其實還好。

我自己唔點打機,多數上網、睇片同影相,大概有 6 個鐘 SOT。
純粹係因為唔想d上充血買完返黎屌鬼姐
起碼我叫人諗清楚先換zfold就係咁

我自己就冇乜投訴,甚至暫時都應該留守zfold系列既
ZFOLD
唔打機同講究影相其實flip真係好好用
細細部, 外screen今代又多左用途
我頭先飲完返黎無聊襟update

hk fold 4 有 6.0 更新啦!!!

原來唔使等到出年

希望整體有提升

btw 有無人有用samrt tag2?

放向個o急 到係唔係一開電話就會大概知距離?
想買俾長輩用
仆街原來就係你搞到出更新,即更先
用緊fold 4, 只係想相機有ultra 果啲10X鏡,
其他真係冇投訴, 平時用外MON 有玻璃貼加側指紋, 之前用Sony 覺得好fit.

打開就同平同Ultra 一樣都係冇玻璃貼, 得塊膠貼咁用.
未得閒玩 更完就訓左
發現d 色水好似唔好同左dd

但d 介面整體仔順眼左
聽歌拉落個成舊野係個cover bar
唔係得個小封面

其他咩都未試
慢慢玩下先
喱排掛住打機都冇乜點理6.0有乜
更完新開機見色水濃左,好彩轉鮮豔再轉返自然就ok
不過其實fold4 之前d 耗電我都覺得ok 用到一日
希望6.0keep 得返 or 唔好差太遠
見隔離s23 d 人話食電左
fold 4算係咁架啦
用左一年都冇乜投訴
大更新用多左電都冇可厚非,開始睇化哂
暫時最易睇到既變化係字型唔同左,
同埋因為我用手勢而唔係撳掣,依家掃「返回」嗰陣會show個返回話我知有返回
我見galaxy store 個度都好多apps 要update
good lock 要花時間隻慢睇佢仲有咩更新左

希望新鮮感大d
等到下年fold6 睇下會唔會出手(希望闊dd)
我係fold3 轉 fold4 , 先覺得外mon 係用得.
3代太長又2.5D mon.

8+g1 已經好過之前既888同8g1, 唔會掃吓twitter FB 都熱.
fold4 感覺順左好多

仲有用原字體 左右掃mon時會疾疾地
轉左新字體 勁順
唔知係咪我問題 可以試下轉
我fold5升完冇晒d settingapps grouping冇晒,有冇得搞返
smart tag 要靠附近既Samsung 機去計位置

如果長輩有用iPhone 的話,Airtag 會穩陣啲,始終多啲人用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞