Samsung Fold / fip 討論區 (4)

946 回覆
6 Like 6 Dislike
有無人知fold

有無得用外屏桌面app排列黎同步內屏排列

佢本身好似剩係得用內屏 同步 外屏
想問下fold外屏個保護貼係咪可以自己換?內屏就話要samsung專門搞姐
仆佢個街部flip 4用唔夠1年半,摺mon就壞左,一摺埋就熄機屌你老母

上次部s22又係唔夠兩年,以後轉appl DLLM
我個同事部flip 4又係咁
搞到我都諗緊岀唔岀摺機
唉屌好廢
用緊S22U , 好滿意, 如果Fold 6 有靚相機都想轉, 但見咁d 摺機一年半載就壞, 好令人卻步
相機好似已經講左冇升級
fold 4 hk幾時上one ui 6.1
fold 5 hk係咪上左?
flip 3 都有啦one ui 6.1
係wor, 出左
唔知fold 6個前芒會唔會大d呢....
相對honor magic v2真係太窄....
好似只係大左dddddddd
ui 6.1有bugs, 我部fold3 叉完電拔線之後唔識rotate, 要rest後先正常,差幾下之後又咁
想問下買咗 fold 5嘅你地,inner screen睇片咁大條黑邊點解決?
部部摺機個aspect ratio都好趕客咁
可以
.內屏你手勢都可以自己黎
有無人部flip5好少用前mon

fold3開得多app搶飛就會過熱,大家fold5會唔會過熱情況出現?
咪係咁大個Mon,最後個畫面細到同ultra差唔多
Fold 5從來無遇過~

根本冇撚變過咁濟
想講 我買左部有samsung care既二手機返黎 部機上一手用左1年半 我接手用左3個月 然後個inner display壞左上去維修整 好彩仲有3個月保養所以完全免費 除左底板外其他零件全部換過晒 變左新機一樣

真心好彩買到部有2年保既機而又咁啱過保前壞,但真心感覺fold係勁易壞囉,用唔夠2年個大mon就出問題打開唔著,好彩係買2手機幾千蚊既事,諗諗下一手嗰班部機壞左又過保 嗰皮幾野就係咁先 但要額外比4千幾換零件 屌

所以買Fold新機真心要買埋samsung care多年保養 佢d機quality太廢 完。
我自己就覺得真係睇運
我老婆fold 2換fold 4粗用
有跌有撞 仲成日俾小朋友亂㩒
兩部都冇買care 都係一啲事都冇
連個inner screen 都冇問題去換貼
所以嚟緊fold 6應該會照升
我係長期fold用家 fold2用左3年半 個內mon壞左 用左3年半先壞 算係咁,然後upgrade上4 用左1年半多d就壞 有點過份吧
岩岩先買左個勾 做手術勾條防塵條出條

垃圾fold4 又熱 又慢

唔撚會再用fold

岩岩換左24u 再見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞