Samsung Fold / fip 討論區 (4)

945 回覆
6 Like 6 Dislike
支移5500 flip5 有啲心郁買黎玩下
咁等fold 6岀,之後先睇下fold 5會減幾多先
fold 5 咁差咩
有無巴打試過叉電個陣話溫度過低??
噉樣出嚟就無謂啦,都係一部垃圾
鏡頭真係 ZFold3、4、5 嘅敗筆,都唔肯破格
唔係話 Z Fold5 換咗粒 50MP 主攝就叫皇恩浩蕩㗎,超廣角同長焦嘅質素同主攝差距太大
講緊內外mon 50/50咁用
咁佢得4400電,計返其實算正常,
但我上一部機係14 pro max

續航預好過s24但渣過24+,
好撚廢係個相機,玩多半年一定轉返會
又話8 gen 2 好慳電
而家用緊15pm 好熱發熱 同好易lag
諗住轉會換fold 6
你iPhone PM SOT一日點都有9個鐘,但fold 5講緊差唔多 少一半

除非你好撚著重同時用兩個app做多工,否則真係唔好轉fold

部機一出我就連care+買,心諗成萬六蚊 差極有個譜...
但電量、相機、操作動畫 etc 落差真係太大

出機前都有巴打勸退我,但我一樣鍾個頭埋去...
摺機試真係一次就夠

Show返個screen cap,廢事又畀人屈鳩我係idog
可能有人覺得6個鐘SOT夠用,但嗰個唔係我
我係不嬲用開iphone 既
係出fold 3 果陣就買黎玩, 諗住雙修 mini + Fold
果期係用s888 u
勁撚廢, DKLM
Standby 都會發熱
跟住又咁岩撞正果期13 pro max 粒電同粒U超勁
跟住就放棄左fold 3
之後見到話8gen 2 散熱好, 又慳電
仲諗住可以試返fold
咁一定好過fold 3嘅
但真係只係好過fold 3 囉
唔洗同佢認真分享
佢只係嚟攞料
攞夠料就會拎嚟串其他Android用家
咁其實如果想玩下摺機,係咪玩flip就算
未玩過flip畀唔到意見
但我諗唔明將部直板機摺一半有咩好玩
咁都可以吹到我黎攞料, 串其他人, 好野
我都諗唔到,摺一半,影相拍片又廢一半
好正WO 袋得落褲袋既tablet
我自己就好有用
因為成日要link 落公司做野, 直板唔夠用
應該同 flip 5 差唔多寬,垃圾
有興趣就自己print 出嚟,睇下今次fold 6 個cover screen 夠唔夠你用
又係呢組鏡頭
基本上換都唔撚使換
有冇人對Vivo xfold3 pro 有興趣? 上網睇好似好齊料,又輕又薄, 再睇返黎緊zfold6都係唔太生性.....有D心郁郁想試下部Vivo xfold3 pro
國際版好似話月尾發表等多陣先啦
用大劣機始終驚比人笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞