Samsung Fold / fip 討論區 (4)

813 回覆
6 Like 6 Dislike
我有s系/iphone間住換,一定唔可以出左新版fold先賣。
你預11-12k入,玩8-9個月賣8k左右,每年俾3-4k玩。
當然s系都要俾錢,個度大約2-3k。
一年圍返玩兩部5-6k。
你strong hold fold一年就11-12k,落6k
拎返今年做sample,fold 4扣埋信用卡同賣左唔要的垃圾,11k左右,我3月賣左8k。
入s23u又係扣哂9k左右,早排7k賣左。
而加入左fold 5
fold/flip 系可以等IP 出新, 二手一落價就入手.
如fold5 而家見大約 9K入, 一年後換新一代二手, 再放fold5 應有6K
fold 5咁平啦
睇漏2手,2手唔洗9k啦,早排見512 8k半有人放
一年後fold邊有6k咁平
又冇咁低. 如果你拎去二手舖舉另計.
咁啱幫親友入, 近一兩星期啲二手價512大約9-9.5K
一年後通常幾多? 或者而家fold4賣到幾多?
我9估, 保守啲計啫.
咁貴點解唔入1手
我見細鋪都1係11.5k
我早排幫人放左部512仲有幾個月保6k多少少渣喎。
我自己個部未出新機 3月個陣就8k出到手
Fold5有用case 有咩玻璃保護貼揀 唔要前鏡頭有窿個d
9k vs 11.5k, 只用兩月兩成幾算多。仲未計包殼同貼
我打算部fold4想換flip5 有無有巴打都係咁換
fold 5平晒但另外袋部13PM 想換部輕手d
部野除左聚手d 但真係幾好揸手黎傾電話
同埋覺得傾電話黎講同一個台係好收過部13Promax既
但想試下flip5
基本上唔會用黎打機 因為有tab
但就超級多whatsapp
我怕d 電去得快
見8g2 都係信得過
但就唔知好似咁用會唔會都用唔到10個鐘
唔想帶尿袋
snapdragon 8 gen 3 就出 應該下代samsung會用
+40%gpu performance有d吸引
睇fold 6出唔出
有無巴打fold 5 用到gcam?
我裝完之後開app好似access 唔到相機咁 黑mon
我係samsung 大group post問左apk,諗緊試唔試。
但又驚有木馬
賣左iphone and fold 4,轉fold 5啦
fold 5出左先2個月,咁快諗6?
我都係大group見到 裝完用唔到
我都無研究 google下有冇其他source先
性能上升夠吸引咪期待下
咁不如出s24啦,1月就有
大mon打機正好多已成為摺機信徒
我都係用唔到
我唔打機,但坐車load下website都正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞