[PS5 9月/xbox 下年/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(7) - 劇透請四重

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
作為一個睇劇情既 純粹想知道 Act3 隊友對話, Minthara, 結局 係咪改翻
卡姐新結局加左 不過唔多 都係換個場景UP兩句
我用野蠻人multiclass都係得2下
Minthara仲未fix

元素人死左原來有裝汁招技仲要唔限次數
今個patch冇任何minthara fix,已知有1500句對話block左trigger唔到,不過佢本身就係冇個人任務。暫時只有karlach原本結局加返分半鐘cutscene. 其他角色應該會陸續返加ending cutscene,不過應該就唔會加新結局路線。
1500句 原來都未Fix
mod fixer未有更新
improved ui冇down到
有冇用魔契武器?兩個職各lv5
mod fixer用呢個,岩岩試左冇事.你冇其他mod用到improved ui就唔洗理
https://www.nexusmods.com/baldursgate3/mods/141
係咪有話某d物品唔偷得
點解偷極都話我極端失敗
想問點樣救困咗喺儀式既阿斯代倫

行到身邊協助唔到
第一次接觸呢類 game
好鬼多變化, 唔同人講野又會有唔同選項
我想問各位巴打係唔係會狂 load save 睇唔同選項有咩結果??
啱自己心水先至進行下一步劇情??
請問塞蟲入腦有冇影響故事?
仆街問咗幾日都冇人答

係咪冇人想救吸血鬼
殺左吸血鬼自動落返黎
你係咪玩投擲,自動回手之後除低咗件附魔武器,咁就無得打多下
有啊 lv5-lv7咁 定係得戰士先可以咁BUG
但佢得4-5個回合

細怪都未清完佢就俾人食撚咗
咁咪5round內殺
堆卒可以無視先集中打佢,再唔係放d牆系魔法唔俾佢地過黎
吸血鬼怕陽光放個日光術破佢隱形上debuff,囉聖星或者洛山達扑佢老味
我見佢話有得用協助放佢落黎

等我仲撚咗個幾鐘
岩岩試左野蠻人同戰士都得,warlock做副職
得咗,Ty
玩dark urge以為可以叫阿爾菲拉入隊
點知…
話說我尋晚試過哥布林村偷野
之後比捉左入監獄
淨係主角一個

其他3隊友仲係出面
之後逃獄失敗死左
得番三隊友

呢個情況隨左load save真係唔知點玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞