[PS5 9月/xbox 下年/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(7) - 劇透請四重

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
應該聽日有hotfix
Act3 有冇咁撚bug
每次揀完要擲骰既對話選項
就bug左係到,郁又郁唔到

好影響遊玩心情
前面有10分
Act3咁搞法得返一兩分..
好似係岩岩patch2先有既bug
依家完全玩唔到
一擲親骰就企左係到
原來係咁終於開到 thx
正~
台風假, 仲有 Patch 2 玩
睇reddit 話delete咗modfixer 就ok
patch 1完唔夠一個禮拜就patch 2
普通版難度ACT1中期, 得level 3, 見到堆假聖武士lv4, 同埋蜘蛛女王lv5, 係咪可以唔打住? 呢隻game正常係咪個版圖夠敵人比自己儲夠level去打自己同level敵人?
係 想挑戰打都得嘅 贏左好似darksoul打贏boss咁爽
想輕鬆就周圍探索升LV先
有種族免疫佢支西水
唔會做監躉
鬼屋好難打
網上唔係話Warlock刃契武器攻擊唔係話11lv有3打咩?點解我得兩打?
玩到月出之塔已經lag lag地
一入飛龍關人一多fps就落到2x 完全唔想玩
bg3 wiki唔見有寫有得3打喎
睇得出隻game好多嘢做做下cut咗
non-lethal attack呀用rope上落呀嗰啲咁
其實寧願佢完全cut晒佢,唔好cut淨個半成品喺度
變到唔湯唔水咁好唔自在
multiclass先可以.pact of blade lv5 加深魔契可以令魔契打多下,如果你multiclass lv5有額外攻擊既class例如戰士,兩個效果會stack,變左可以打3下.但suppose應該唔stack,不過暫時未fix所以可以咁玩
一個雷鳴波車佢落街乾手淨腳
搞乜之前console好地地 patch完玩唔到
update mod fixer同ImprovedUI mod就冇事
好似已經冇左
試左仲有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞