[PS5 9月/xbox 下年/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(7) - 劇透請四重

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
打緊月出之塔,救完魔人、地侏

地底個亂葬崗, 有個位可以
用迷蹤步瞬移入奪心魔養殖場...

d 劇情好似錯撚晒。。。
見到三大 boss,其他 npc
都劇情未個做緊乜。。。
load save 番轉頭唔入去,打番養育間、陵墓先。。。
第三章真係lag到唔想玩 知唔知9月個更新幾時出?
patch 2 fail。本身patch 2應該會改善act3 performance,但唔太work.應該短期內會有patch,因為ps5 都出
更完之後手掣成日出bug 最癲就係上個長休先同影心飲完酒 下個長休又飲多次
改左 塔底要打死佢先落到
未更前都有人講過有呢個bug
留一個飛船執個吸吸球,可以一開波吸佢飛落樓🤣🤣🤣
我一路發現有個bug,有陣時係對話既時候,擇骰仔就算有哂skill/buff,無端端會擇到1,或者低過bonus 個數,完全唔合理。
擲完先再加bonus
但係擲到1係自動失敗 唔會再計任何加成 所以基本上任何情況最高都係得95%成功/命中率(有advantage就最高99.75%)
相反20就自動成功/暴擊
唔係真事呀嘛上網search下先
咦都唔錯可以玩下
原來係咁,唔該晒巴打解釋

呢個BUG點搞
一直話去酒水間 條友都唔郁
果粒係20面骰,擲1就一定失敗,20就一定成功
warlock個5lv pact extra attack同其他extra attack可以stack 算唔算係bug嚟?
其他都冇得stack得佢有 但係本質上又可以話係兩種技嚟
開打之前拉走佢,開打嗰陣先行返去偷襲
阿斯代倫:easy
想問埋其他extra attack
德魯伊5lv wildshape時有得打多下 Gloom Stalker ranger 3lv嘅Dread Ambusher可以喺第一回合打多下
佢地又點計? ranger本身會有extra attack 所以招Dread Ambusher應該可以stack?
個個位suppose係打完月出第一階段boss會帶你去
ACT 1 最強金裝入手二週目有殺冇賠
唔係吉斯妖奇人用效果差好遠
而且用命令術攞後面劇情會有bug
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞