[PS5 9月/xbox 下年/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(7) - 劇透請四重

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
入左去殺三隻哥布林
明明殺第一隻巫醫個陣係房仔殺左無人理
打入d個隻唔開門殺左出去見親哥布林都比佢開戰
太多news 所以唔記得 有冇熟既可以講
到底佢將來patch 會唔會正視翻 act3 隊友無野交流 如同陌生人既呢個狀況 (就算唔理minthara/karlach), 都想知道其他隊友交流夠唔夠 現在值唔值得爆act 3
所有人都要死唔會有劇情
殺埋隻牛拎戒指之後變身
殺完條村再搵哥布林
淨係知有d對話冇trigger,而patch2有fix到,但冇講到fix左邊d
唔殺隻牛好似第二定第三章會有其他item
原來暗夜之歌咁鬼後先開始解
聖武士可以點兼職法?
冇 一週好人線純粹多左個幫手 都係送同一隻戒指
ACT2開始隻蜘化精靈殺左對後面有無影響?
個個位除左跳入去搵唔到路入🤣
幾時先fix第三章啲bug 依家唔敢入第三章

特登行邪線點知明薩拉又冇得溝冇劇情
patch 3,4,5
最慘係你唔知 會一個patch fix曬定係 斷斷續續咁fix
如果係後者真係等到2046先想邪線
變身養雞族把嘢發到效咩?
光芒旅店條鐵匠比我啲召喚物嚇到走左出去暗影度死on99 返到黎想話搵條友去左邊原來係出面變左鬼

幾時fix 一有召喚物啲人v嘩鬼叫周圍走
90個鐘 Act 2 玩到尾聲
諗緊會唔會等多幾個patch更新後先開Act 3 玩
到底係點睇act1 act 2
第一個圖已經清晒,啱啱打埋煉金魔怪
睇劇情應該係準備要去月出之塔
咁我依家算係就嚟進入act2?
清完圖最後先解月出,主線黎
仆街啦佢未變鬼果陣啲save已經刪哂
林地+幽暗+精金=1章
養育間=1.5章
月出=2章
博德=3章
我就係解晒全地圖再去打月出之塔 先發現地底牢房啲人唔見晒
所以上嚟想問吓咁樣係唔係正常
估唔到幽暗只係第一章
我亂撚晒

另外想問果隻地精營地加入個德魯依有冇得入隊? 點解同佢講野D option得吹下水,冇得叫佢加入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞