[PS5 9月/xbox 下年/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(7) - 劇透請四重

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
正常清佢帶打跑難打到癲
發現唔到佢啲埋伏會比佢屈死
法師開門一野背刺佢都免疫驚嚇+減傷
你搵到神殿下面對門未
定skip左唔知
但咁樣佢會跌少隻紫手套
哥布林個城堡入面?
dragon age 4而家製作緊,唔知會唔會做到bg3咁質素
睇bioware近排咁既屎樣我覺得都難
用蓋爾魔法飛彈破佢不動, 同時用德魯伊變身元素司令飛過去車鳩佢
打到佢殘血佢會著草瞬移落地, 再變身做梟熊責鳩佢, 順便拎成就

其實我估會有D方便D既打法, 不過上面個方法應該係穩過既
建議蜘蛛洞跳落去, 其他慢慢搵
岩岩試左3,4次都過唔到
最後用隱形術過去直接殺隻血人就算
我冇玩過BG 12, 但我幾鍾意佢的
尤其玩到後段

不過對佢唔住既係因為我隊兵太多druid, 所以後期手痕改左佢做武僧
我都係揀左中文

廿年前neverwinter night就係因為英文唔好冇心機玩爆唔到機, 一路都而家都覺得遺憾
所以今次死都用番中文算

巴哈0個邊有執過既中文文本patch, 不過我未試唔知得唔得

城堡入面祭司房最底 佢間房有本selune書教你點入去隱藏通道
支槍貼住面射都miss
師兄冇睇過Matrix?
我有用,佢主要係改d明顯譯錯既字.專用字譯法暫時淨係改左d職同種族做繁中dnd叫法,例如tiefling譯返做提夫林,paladin譯返做聖騎士.
https://www.youtube.com/watch?v=DmuO2N5tegg
bg3 speedrun new record.隊死影心塞入箱搞一輪skip左去act2 end
面衫
真咩?
好多基本操作都唔識點㩒
Ps5 玩左3粒鍾都仲係on99 咁
有無PS5用家講講順唔順,手制點樣
到你要打月之塔boss就無咁易架喇。
黃皮女可以扑兩次野架
通常卡牆bug無咁易就咁拎
疊箱企上去
右click 投擲掟返落地/掟隊友
第一個地圖都成日死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞