[PS5 9月/xbox 下年/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(7) - 劇透請四重

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
係咪又中左bug,個頭像冇左件甲
仲成日一洗點就無咗個底色好核突
我i5 9400 都玩緊
慢慢玩,遲玩愈享受
聽日星期正五打風 wor
一章德魯依村有冇傳送點?
想問大家係咪一開始就玩最難?之前EA 玩個陣覺得幾易打,依家打番覺得兩個世界黎
出門口轉左手邊
Ps5有冇實體game買?
好似得日版有
依個bug諗起fallout4地雷爆左load save會唔見左無得執返
終於打爆機
今次製作費夠 各方面比DOS2豪華好多
除左暫時第三章bug比較多 其他野都做得好好 全程有唔少驚喜
正派路線結局幾好 如果你揀
結局有d Batman Dark Knight feel.

隻game值得攞97分
不過結局都有伏筆 我估遲d應該會有年度版補埋隊友劇情 之後再返黎打其他路線

聽日可以上太空冒險
香港係咪唔會有貨
act3最大問題應該都係唔完整多過 bug.同埋老實講upper city冇左已經算scam,而且佢地最新update既解釋其實好多野講唔通,講多錯多。
另外雖然隻game係正,都冇同類game做到咁大規模,不過都有d地方做得唔好,只係可能我哋玩左一次未察覺。
Anakin左成個養育間
隻game真係好多選擇
剛剛去到哥布林村要殺3頭目
尋晚搵到女祭司那迦我已經試到4種情景

1-去救瓦羅個間房、殺左女哥布林、然後由房一路殺出大堂殺埋女祭司
2-直接去大堂就打女祭司、但呢個情況最難、因為大堂一堆兵仔
3-同女祭司講野,佢叫你去二樓房間、跟住叫你一個人留係房、飲完西水要單挑。呢個都煩
4-同上、同佢入房、但4個人一齊留低、直接4打1殺佢、呢個最易、仲唔洗打兵仔

另外尋晚番營地長休無啦啦比女獸人斬死(roll dice failed)我又未save 真係屌佢老母
乜野係太空
我最簡單直接 未講野已經一下扑濕左佢
starfield
監躉唔係要打埋隻女食人魔? 果陣好彩我主角係賊爬上啲柱度狙死佢地
爆咗機見巴哈都嘈緊
第4點做到,另外3個人要出房,同埋女祭司第一turn已經吹雞
大哥布林個到我直接用眼魔清左兵仔之後先用定身術屈死佢
4條友入房唔同佢講嘢直接偷襲 不過呢個打法就算佢吹雞都易打 守門好輕鬆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞