[PS5 9月/xbox 下年/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(7) - 劇透請四重

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
佢搵我跳舞嚇燃死我,即刻拒絕佢
非致命暈左當殺左,已經有人試過
我第一周目打漏? 點解冇印象有呢隻嘢
戰鬥㩒錯掣係咪只能成場sl 黎過
頭先又on99 skip 左自己turn

有冇得過turn 比侽確定掣我
唔得 個non-lethal atk系統係半成品嚟
除咗某啲event提你用,又或者係計paladin oath之外
所有non-lethal打暈嘅NPC劇情上都係計殺咗

如果你想打暈之後有得見返佢,目前得裝mod一個辦法
https://www.nexusmods.com/baldursgate3/mods/1713
不過佢好多劇情都仲係有bug入唔到,要再等patch bugfix
吟遊詩人用法師既法術
係用魅力 定 智慧去判定未中?
岩岩專登開翻act 3 睇 fps既問題 (唔睇數字唔覺)
發覺佢GPU 利用率根本用唔盡 自己開左低效能模式咁
DLSS要開到效能 唔係轉一轉視點都會卡一卡咁
Ps5 玩玩下NPC 講嘢無聲點解決
係武器打唔中定法術打唔中?
用遠攻武器嘅話每兩點dex升高5%命中 如果唔高dex甚至係得8嘅話其實有高地都冇咩用 同埋dex有Proficiency嘅話會再加

法術有啲係save roll 有啲係attack roll
再唔係用埋Faerie Fire之類令到你有埋advantage
即係而家想有明薩拉劇情就唔可以同佢打?
依家有bug觸發唔到戀愛線同劇情,入左隊都同傭兵差唔多無野講
終於爆左機,250小時一周目
休息一下再開邪念2周目
推佢落街再用卷救佢

二周一落船就斬埋隻手同殺埋2個魔人變埋棄誓者
會唔會太快

係Act 2 Reithwin Tollhouse 𥚃面
偷佢隱形藥水
走佬前打死佢
佢係頂頂頂樓wor
原來得返一血成身會瘀哂
近戰角成日打到成身血
不過應該係敵人既血
Ps5 有冇行貨?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞