[PS5 9月/xbox 下年/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(7) - 劇透請四重

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
隻怪有特殊癖好
佢taste好
有冇可能做到全npc(屍體)收集
偷錢,見到有錢唔偷乾淨個心唔C伏
想問
a)戰士 聖騎士 遊俠 武僧 5lv 嘅額外攻擊

b)牧師 1lv戰爭牧 嘅額外攻擊
or
c)邪術士 5lv 刃之魔契 嘅額外攻擊
可摸耳疊加的?
理解下dnd擲骰仔係點玩法先
唔係靠升lv屈數值嘅game嚟

最基本就搶high ground用ranged attack
咁你attack roll(命中判定)就+2,啲怪attack roll就-2
又可以引啲怪上嚟再推佢落去
唔好晒時間啦唔通每個隊友升級又偷勻晒全部商人咩
佢啲野即係普通商人野 仲少啲添呀
Hard core 難度?
但咩難度都好 死雲術卷軸好好用
邊有亡靈無毒免疫咁奇怪
定其實dnd本身係咁set
有啲太重拎唔到
想問係咪bug撚咗

打完奧林去打戈塔什

係監獄潛上去清場

點知成個飛龍領清完,都唔見條撚樣
用左祝福術企高地加埋偷襲命中都仲係好低得50%左右
有咩方法再高啲?
利申:全隊4lv打對面4lv
原來智力唔夠會有機會察覺唔到影心想你kiss佢
會比佢黑面
你套個黑暗術/雲霧術係個門度咪得,再唔係係沙灘度放桶炸同火牆擋
肥婆扑死班飛頭骨佢就冇攻擊力,打之前放哂D錢係營地度廢究俾佢加攻
邪念都可以救詩人姐姐
我記得正史跟官方小說主角係有一齊到
俾哂表示但男既成轆木咁get唔到成日都有發生架啦
問題係依家就算食書都係當正史,game入面你都可以搵到官方主角用既盾(官方主角係純弱智戰士)
鬼婆梗係偷21力藥水
呢隻game好撚on9
返到屋企有一個鐘打機諗住玩下呢隻神作
創角色已經用左一個鐘
而家又要訓覺聽日返工

二週目試左殺所有哥布林前打暈minthara
過左一晚佢會起返身企係到 唔知之後會唔會load到去佢啲劇情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞