[PS5 9月/xbox 下年/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(7) - 劇透請四重

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
暫時得日版有實體版
我屠左成個哥布林營地,除左明薩拉之外劇情有冇影響
究竟係咪要90%以上先唔會miss
miss miss 動作如潮 miss miss
有冇人話我知如果殺左商人可摸耳拎哂佢d野
原來開頭塔林公會個度有隻偷竊手套咁好用 巧手優勢
唔可以.殺左係唔會搵到佢賣既野
扑暈會多啲嘢拎 殺會得返幾件
勁反智
慶功宴嗰時我第一個去搵蓋爾,佢話有嘢益我嗰時我揀咗問佢有咩好嘢,問下啫都無話應承
之後啲女女笑鳩我同佢搞基
反而影心明示暗示想食佢隻豬都淨係得咀咀
懷疑制作團隊9成都係基佬

同埋蓋爾唔係專情女神㗎咩,無撚端端極速變基,男又好女又好,整啲純友誼劇情得唔得
唔SL嘅話我諗我50hrs都爆到機
普通難度玩到就嚟圍攻月出之塔,未感覺到有壓力,會唔會act3難好多
冇擺威爾+1
有擺蓋爾入隊 佢邀請我睇友情嘅星空我就唔reject
黃皮女戰士因為同影心立場對立,基本上我都唔會討好佢,所以佢都fd zone 咗我問佢想唔想有人陪佢話冇對象 唔通搵守墓人咩
玩邪念係咪好多事件要長休先見到?暫時玩到第二章開始淨係長休過4次左右,出過第二個event拎咗件裝備
樓上咁好彩

反而我唔知係咪因為一早俾艾斯擒左
所以不論威爾同蓋爾都冇理我
枉我仲特登開隻女角

反而哈爾辛完左act2就食左, 成功屌熊
其實AC疊到25up 上埋守護鏈就幾乎無敵
係咪就幾乎無敵
岩岩先開Act 2
如果月出之塔冇壓力...只要唔走去打某個隱藏大佬, 應該一路都冇壓力的了

不過好老實, 好多場景都係要睇你點揀去決定有冇壓力, 但響唔劇透下我好難答你
第一次就玩邪念,應該會 Miss 好多野
熟晒 d 支線,先再用邪念 Tacticain 難度,重新Full Run 一次,應該體驗更好
唔想SL太多
有時就係衰左先好玩, 太完美又唔好
但有時揀得太差又忍唔住, 揀到要開拖果啲殺完無晒劇情咁我會SL
法系同牧師之類有咩bonus action 好做?
想問啱啱開始到禮拜堂個墓穴
冇工具係咪解唔到
搞左好耐都搵唔到工具
羅蘭:多撚謝左你啦 仲想點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞