[PS5 9月/xbox 下年/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(7) - 劇透請四重

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
冇事, 開心玩緊
唯有多啲對話前save
冇野喎
佢地4個應該圍住晒個油桶,你用火球應該炸撚到佢地仆街
其實邊幾個先係origin characters?
創角有得揀黎用嗰堆
我估我想問既係 大家都係origin character, 係咪有d 比其他更origin
好似我睇到既係話Karlach 係後加, 所以劇情會少過其他 "更origin"既人物
有無第一次接觸嘅玩家
覺得點?
莎爾神殿問題
睇落個系統有啲複雜,想問如果ps5用手制玩會唔會好麻煩,仲諗緊買唔買
shadowheart同lae'zel似真主角,佢地故事同主線最大關聯,又寫得最好.karlach本身係npc,後期先改成origin.Wyll ea人氣太低,故事重寫過,同karlach綁埋左一齊.ea Wyll係偽君子黎.
一陣番屋企打算買PS5版,我個friend用MacBook玩無得一齊玩
有無PS5隊友隻Game好似D&D咁,好似連線玩fun喲
冇crossplay,要同平台。睇故事就自己玩好d
邊個商人多啲錢
太多野賣 商人成日都係得800幾金
唔好跌 一跌就一死一重傷
跳左就放油係洞口再點火 逐個屈距殺 埋身死硬
轉唔好用direct x d frd 簡另一個
之前更新完都係咁 一簡左第二個就咩事都沒
Same 要S/L返之前既先得
手制先簡單
PC簡黎簡去都係個幾個制
依加先知
我同人 兩個人連機玩過 真係唔係特別好玩
除非真係遇到三個狂熱既+玩開dnd 可能有feel d
炸到好有喜感

選擇睇自己意向,不過留意番NPC 好多都講大話呃人
前期係辛苦d
4級後研究下d build點夾就易玩好多
一開頭可能會唔識玩覺得唔好玩
但唔識問完, 上左手就玩唔停
屌 依家馮係啲懸崖之類跳嚟跳去嘅 第三同第四個角色成日出BUG唔識自己跳
煩撚死 特別係復仇熔爐果邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞