[PS5 9月/xbox 下年/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(7) - 劇透請四重

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
威爾條on9仔。 ea線仲好過而家。

懶正直
好,陣間再試多次
咁都唔得睇怕我要再set低個難度
有咩買
但係長休消失果啲唔係會寫?
普通模式 簡咗吟遊詩人 個戰鬥系統都幾好玩 不過有啲難度 可能係我廢

覺得最正嗰位係故事自由度好大 真係好似自己喺個世界入面探險咁
其實偷野點樣可以無後果?
偷完野 > 無人睇到 但係佢地會感知有人偷野!? > 就即刻過來 要用口才解決 , 但睇佢說明只可以一次/兩次

之前係書店偷書 用隱形藥水 人地都會知
ea直情冇人想玩
其實寫成佢同karlach對立本身有睇頭,但一見面Wyll可以靠蟲讀心,就化解晒矛盾,有d徙左。
冇嘢買得條十幾蚊嘅鍊
不過你睇到佢係整咗成個人物module幾有心機
試下返營地?
我用手掣keyboard bug 可以直接送商人返營地
偷完離開現場,過一陣再返去就冇事
自膠,送商人啲item
偷完發現後15turn 左右
黐撚線act 3打極都仲有
爆唔到機

我真係唔明咁樣點樣路徑被打斷?前面咩都冇
一開波,兩條友頭上面有舊石,可以砸死佢地架嫁
都唔知帶咩隊友好影心就必帶
直接飛返營地就得
lae'zel 同埋gale
有近戰有牧師有法師, 好Classic既冒險隊
影心 雞妹 最後我會帶吸血鬼 搞下氣氛
感覺佢地三個算最多野講
大山婆 影心 蓋爾/吸血鬼
睇故事就影心同lae'zel加是但一個
我覺得玩兩個自創角,兩個原創角最正

兩個自創,自由度大,可以任你揑咩種族,背景既人

邪念,算半個自創
加埋自己整果個

另外兩個原創角,遊戲多互動, 故事性強
又可以隨時換人

2+2 最好玩, 可以用唔同角色體驗遊戲

我覺得對話劇情多少程度應該差唔多係3個Tiers
Tier1 影心雞妹
Tier2 吸血鬼 Gale
Tier3 Wyll Karlach
同佢地加入前後次序差唔多
Ps5 controller個控制整得好有誠意
完全唔覺得難控
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞