[PS5 9月/xbox 下年/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(7) - 劇透請四重

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
我3080明明act1 都接近200fps
去到act2 旅店開始直線下降得90fps

好難想像到act3入城多人會點
Starfield睇人玩真係好失望仲以為佢可以一戰goty
根本冇得同bg3鬥
patch 2 反而有D位有Bug skill check 方面
應該係TOTK vs BG3
Starfield 睇落去仲悶過FF16
點bug?
應該係mod問題, 咁呢個係玩家問題了
指埋去有成功所需點數 如果冇加乘之下角色最多得20點,而價值高嘅嘢例如幾千金幣,一定高過20點,咁未一定偷唔到
照計一定唔偷得嘅嘢唔會出現
我就係明明偷普通野8點
load左3次save都極端失敗
難度高過20你要擲20先偷到.或者你本身bonus已經超過10,就再大少少機會
就ending, 想等Patch 2 出之後先過
1660 仲高過你 無理由啦 不過90都夠做既
有冇試下轉direct X 11開同用舊啲graphics drive
通常新game更新driver都易出事
唔會啦 act 3有件甲萬幾蚊 要roll 31都偷到
sleight of hand + shapeshift boon + guidence + cat grace都有加成
係冇show出黎
patch 2已經出左,主要都係fix performance問題(雖然好多人話仲差左,有其他問題之類),新內容暫時淨係karlach 其中一個結局加返ending cutscene.其他人之後會陸續加返,好似要搵返d演員返黎拍.
3070 act3得40
Ps5係咪一陣12點後有得玩?
咩甲成萬蚊?
最簡單同吸血鬼對話之前就拉開白頭佬係後面
會epic好多
想問整地獄鐵嗰個戴摩第三章喺邊

行曬下城區都搵唔到
唔係星期日咩
preorder聽日有得玩
Ps5 同pc分別大唔大? 會唔會禁左啲野?
正路冇分別.不過日版就唔知會唔會禁全裸mode
我諗住買港版炸 香港ps store
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞