[PS5 9月/xbox 下年/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(7) - 劇透請四重

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
只要角色順序連住,你就可以隨意轉人做野而唔end turn住
呢關真係好撚難玩如果要全救出
法師用幻術拉開視線之後鬼步去背後用門吸條友出黎
之後影心即刻幫佢回血
再加多隻karlach係背後出冰牆卡機械人
主角食水一條友搭電梯1挑4

我用弓戰秒咗啲機械人 不過冇留意殺咗第二間房啲信徒之後就算解爆炸都照打我 唯有令佢哋死清光
點會呀 你係咪反應冇開至聖斬?
啱啱聖騎開二周目最高難度強奪把永燃大劍明顯俾第一周目遊俠輕鬆好多 至聖斬真係官方外掛
btw 船果隻指揮官最高難度點殺 搬哂炸桶炸唔死

聖騎好玩
Act 2 ing
今晚再肅清詛咒之地
其實最新community update似係pr文,聽完d人形容act3,好難相信upper city本身只係epilogue.不過都明白,佢地要加返d內容就冇可能唔解釋cut content既問題,亦都冇可能老實講話自己唔夠錢同時間出隻未完成品賺住錢先.佢肯逐漸加返d內容算係咁,而家仲搵返d演員拍返d內容.只望真係會出DE/dlc
玩到每次開至聖斬
都吖一次
エクス !!!キャリバー !!!
跟住嚴重失誤...
基本
我一開始拖隻腦+ laezel召mage hand,入場前shadowheart bless主角+laezel+腦,然後用restoration plot回返spell slot
一入場1-2round殺左門口雜魚先,行到一半shadowheart command drop weapon, laezel搶劍劈, 主角執爆炸桶, shadowheart heal mindflayer, 打到指揮官4x血就開始衝去控制台, 3x血引爆爆炸桶, 打唔死就load save骰到會炸死佢嘅傷害, 主角死咗都無所謂,劇情會救翻生佢, laezel or shadowheart掂到個控制台就走得試左我兩個鐘先殺到
你都執左劍仲洗咩殺
有成就
同埋想知最高難度可唔可以殺到
dos2時已經好正,都係同一個人作
Borislav Slavov
復仇熔爐真係好撚煩
成日推d npc落熔岩連野都執唔到
其實咁多個角色入面, 最想溝果個係阿爾菲拉
可以捉住佢對角屌...
我咀炮 4 個插 1 個
個畫面好震撼, 好似玩緊 Silent Hill 咁...

https://youtu.be/05gND_E22dA?si=4L1TIS336pMN_Oe-
呢首都好正 戰鬥聽到就好high
本來覺得astarion好姣,講嘢啲尾音頂唔緊
可以聽住捏臉成日
想問下多職業啲法術點(mp)點計?
會全部疊加?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞