[PS5 9月/xbox 下年/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(7) - 劇透請四重

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
我比較介意話有d 劇情好似有d hea 同埋ending 差唔想破壞act 1 2 個好印象
我玩到act 3 都唔覺個條女有出現過嘅?係咪隻惡魔嘅手下
larian開始整新game了。唔好走住出埋DE同dlc先
35個鐘仲未玩完ACT 1, 乜嘢GAME嚟架
又咩驚
召喚物係唔係會吸仇恨?
而家act3去到邊都唔方便
一係就比守衛𥄫住晒 想做偷雞野都唔得
一係就想同啲平民/NPC講野但佢地驚到周圍跑 要麻鷹捉雞仔咁
放棄隻6環召喚物又好唔抵 (水元素判官真係好好用)
有冇計?
無計 有d德魯伊變身都係咁
咦? 如果隻召喚獸係你自己call唔係用卷軸, 正常你照放棄佢, 之後長休, 個六環會回復的嘛?
但如果你真係因為某D原因唔想棄左隻召喚獸
節衷方法係分隊囉...
唔想長休 好驚訓咗一晚隻仆街game自動判定某啲任務冇做
野人我玩投擲流 平時帶三個木箱 一入戰鬥疊起佢爬上去自製高地
未知,但唔會好似bg3咁大,而且會多過一隻同時開發。
未另到bg3版權前佢哋好似整緊dos外傳,之後整bg3嗰隻暫停開發,可能而家又再整返都唔定
而家我都麻煩啲用分隊 都叫有辣有唔辣
用召喚物當進階版魔寵貓用 吸引人注意但又唔會消失
然後分隊係盲點位做鬼鼠野
好似幾work 今晚try try先
玩邪念啲對白唔揀邪念Version 揀晒好人,好似無特別野發生,反而好似skip咗好多專有嘅發展。
要升佢好感就要揀啲自私啲既選項,如果你係走大善人路線應該比較難
始終原罪先係 Larian 親生仔,遲早一定有原罪 3, 時間問題
好人好事
好人壞事
壞人好事
壞人壞事
係咪要四周目
睇畫風好似 bg3 d 角色靚仔靚女d 咁 唔知係咪年代問題
dos2 精靈高瘦無波
同蜥蜴人完全唔係人樣
技術問題,dos2 d角色concept art好型,但model完全唔同樣
我希望之後d作品都會有cinematic cutscene. crpg黎講有同冇個代入感差好遠.最多角色唔好咁多,故事唔好咁長
去save 果頁係暫停啦掛
SL大法就係捉棋去悔棋,一鋪捉幾粒鐘都正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞