[PS5 9月/xbox 下年/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(7) - 劇透請四重

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
唔夠力量
800幾嗰啲應該係細商人少啲野賣嗰啲
正常商人eg德魯伊村個半身人 羅阿月光
一次刷新1700~金左右
如果想儲多啲一次過偷可以拆分佢一次
咁佢就會keep住唔會唔見 至少升級咗都會保留
但長休嘅話無留意唔記得會唔會無咗
我試過有次殺完個商人可以執得返啲錢
但之後load save同搵其他商人試係唔得嘅
執到錢嗰次係我將佢4000蚊拆開做500x8
想問下有冇正確操作可以執到殺咗嘅商人嘅錢
中左bug 啲人見到人形哈爾辛都嗌晒救命 點解呢隻生物會喺度架 跟住跑走晒
好撚慘
唔關事啦 根本就跳到
第一周目玩都冇呢啲事 係佢更完就勁多bug 特別手掣 cls依家時不時撳唔到地圖出嚟
有啲NPC 無商人圖案 都可以去左下角啲制度
睇吓有無得交易 初期有少少用

或者同佢買完藥水再偷返啲錢
去左act3 返唔到去
已經係act3 儲左好多三四百金重甲賣唔到又晒位
wa, act 3 城入面,用 4090 都係得70~90fps , drop fps 都幾嚴重
有冇可能差過patch之前
patch之後係差咗
CPU GPU usage係低咗
但係fps都跌咗好多,把撚
德魯伊神像個效果玩玩下消失左
係咪bug黎?
我好廢,啱啱開始玩,喺船上面跌落嚟
同影心兩個人跳咗上教堂出面俾隻侏儒同另外兩個人圍死咗

俾人圍係咪要走佬唔好打?定我廢得唔識打先會咁?
你夠四個人先好開佢地波 可以推佢地落街咁就死
靠把口都可以令佢地走佬就打都唔洗打
我開頭都係咁,淨係見到影心就行左去右上既教堂
建議行左上/中間 你可以搵到4個隊友(計埋你5個)
先去教堂 會有勝算d
長休之後好似無左
好多buff都係咁
信仰守衛幾撚型
如果打人唔扣血真係神技
想問下 有啲扔完骰 再加上去個d 1d4 係咪唔會扔骰俾你睇直接俾個數值你就算?
我第一次遇到,睇返原來遇到咁情況一律係殺完返生處理
你唔同種族既牧師召出黎個樣好似會有d唔同.
係咪影心更新完我影心成日唔識跳
唔一定係影心 阿斯代倫卡菈克都會
有時行行下先留意到個ai on99停咗係後面
依家先見到可以同養雞女皇交易 傾傾下可以交易真係好鬼出戲
晏啲再搵齊人再打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞