[ARMY]防彈少年團BTS討論區(42) Welcome to Chapter Two of BTS!

836 回覆
28 Like 9 Dislike
但係John Legend攞過好多個Grammy 就算呢幾年Grammy幾多爭議都好 始終係音樂最高榮譽 嗰recording academy 睇嘅係 musicality ,not topically or popularity 真係唔係我睇死佢哋 但我真係唔覺得佢哋會攞到Grammy 因為佢哋係想做音樂而去做音樂 而唔係為咗Grammy去做音樂 佢哋啲音樂真係未必啱班白人老屎窟口味 仲有我記得美國唔係好respect BoyBand 所以上年都冇乜人覺得係Harry Styles攞AOTY 就係因為佢係Boyband出身 再加上你係亞洲人就更加唔使旨意攞 Brit都係一樣 Billboard 已經算係佢哋可以攞到嘅最高榮譽 啲fans梗係一齊衝
其實billboard改制結果都唔太差嘅 雖然冇乜可能再hot 100連續幾個禮拜攞第一 但之後嗰啲團肯定達唔到佢哋嘅成就 依家seven日榜第二 繼續磨落去應該攞到第一
有提名已經好有交代
Grammy 收視年年下跌所以先搵防彈上去谷收視
小圈子投票機制加上係亞洲人同idol 機會真係好微
仲有美國啲頒獎禮都係借機捧人上位
正如當日缺人就Jennifer Lawrence 拎影后
音樂就推Olivia Rodrigo
你真係好正面
Seven 出盡九牛二虎之力先險勝
其他團無防彈嘅基本盤真係無乜機會攞第一
Melon UL seven 雖然微跌但nj 跌得仲快
可能磨多幾日就有機會第一!
Olivia 真係欣賞唔嚟 夠膽死抄Taylor Swift啲歌 Billie eilish 有料過佢好多 至於歐美男歌手新世代嘅就影都冇
Seven Alesso remix 8月25號 1 p.m. 韓國時間有得聽 呢個時間出係咪同班歐美大佬打對台?
五日之內磨到變第一 年尾之前超越NJ 99日日冠記錄 Trust me bro

已經開始講緊2025 年tour
全球stadium tour 規模計
依家開始Plan 得嚟都差不多
不過到時同Braun 反咗面未就係未知之數
音中投票就嚟開始
十個一位
真係遲入坑...ARMY真係好正
https://youtu.be/AX0CIHA2f1M?si=ozyeAdtZhyzn07qJ
泰亨為咗今次come back 真係拍落好多嘢俾大家睇

只差255 名
捱到聽日12 點就可以做今年第一個male act 拎日榜冠軍
我個五日攞榜一預測有冇可能實現?
依家已經過咗nj
睇吓聽日中午12 點前守唔守得住!
今日睇直播 JK去到11月中之前都忙到仆街 同埋佢應該染咗新頭髮 如果真係出全英文album 起碼要有五六首英文歌 肯定好忙 仲未計佢九月飛美國唔知有咩搞
佢哋真係安排得好好
今年大家無間斷有嘢追
睇咗咁多場糖嘅演唱會都夠今年回味
年尾呢3個月有泰亨出碟
之後到小國
未計旻咪都似乎有project 進行中
南俊嘅大碟
之後出年有hobi 嘅documentary 加OST
過多排大哥就出返嚟
嗚嗚
軍白期都唔算太孤單
原來係剪咗短髮 咁似小學生開學剪新髮型
預測成功 日榜第一
證明首歌好聽先愈磨愈有!!!
依家拋離返對家幾千

https://twitter.com/army52hz/status/1696740746634928489?s=46&t=T5uCOf5BQyD6qnEvMpMqYA
希望佢可以撐到十月 睇吓打唔打得贏IVE
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞