[ARMY]防彈少年團BTS討論區(42) Welcome to Chapter Two of BTS!

836 回覆
28 Like 9 Dislike
聽得出小國落好多苦功學英文咬字
成隊除咗俊之外佢嘅英文咬字係最好最自然
泰亨嘅英文咬字真係一般
情願佢唱返多啲韓文
佢billboard睇吓有冇機會攞Global 200年榜冠軍 Flowers攞咗13次 佢而家五次 睇吓11月尾之前有冇可能追得上 如果下個禮拜仲喺冠軍咁就有可能破紀錄 因為8月25號一堆大佬返嚟 drake Ariana Selena miley
佢咬字係幾好 我記得佢特別練習過 再加上細個唔鍾意讀書 冇比韓式英語影響 所以學起上嚟應該簡單啲
Miley啲歌一時時 睇佢呢次出咩
佢可以出首勁好聽嘅flower/wrecking ball
又可以出實驗性勁強嘅Miley Cyrus and Her Dead Petz

Drake同Ariana真係好強大
Seven加油
而家靠佢哋開飯 之前收購SM唔成功 勁多錢鎖住咗郁唔到 唯有靠藝人賺返多啲錢返嚟
想睇珍去拍美食劇
想睇佢食飯
證明假嘢大黑即回應
真嘢唔出聲
我見Suga有啲係代購
會問你拎返interpark acc資料
係咪即係過戶票?
我唔知因為我無買過
過戶票咪又係牛
自己刷票去睇先有成功感
W輯相靚到喊喎

每個人追求唔同
有人淨係想睇到唔係想要成功感
自己買得到飛一定無人會想俾咁貴睇
又唔係嫌錢多
總之小心唔好俾人呃就得
好笑嘅係成班鬧ticketmaster自動牛嘅人一邊鬧一邊幫襯街外牛
真係旗鼓相當wo
我認同加唔明,佢整得個榜又冇限制就預左會有其他語言架啦,況且宜家Kpop全球都咁hit,hit過歐美pop,如果佢唔想Kpop入榜不如直接講明唔受asian玩,又唔想比人話歧視又要陰d陰d打壓搞到仲肉酸
今次閔貓final好多支那人買黃牛,買曬第一排但係唔跟住唱又唔應援,淨係掛住撳電話,仲要有d個wallpaper係其他團
同埋Kpop都冇佔據熱百好多,係防彈chart得高又多炸嘛,其他chart你global又有exclude US又有就預左有其他語言架啦
美國佬一向都係咁虛偽㗎啦
呢幾年睇Grammy 都知
要借佢哋個名拎attention 但心底根本唔想侵佢哋玩
美國口講平等但明明今日都仲係歧視最嚴重嘅地方
亞洲人仲要排到第三等
唔止音樂,根本Oscar, Emmy 個啲依家都係意識形態大於一切,實力次要
美國就點都唔會讓文化領導呢個位出嚟
但佢HOT100點改制大家都照追somehow 都幫佢鞏固一哥地位
真心美國歌手想拎第一但都不至於好似army咁總動員去爭
John Legend 都只係拎過一次Hot100 咁大把
防彈喺全球嘅影響力已經高過大量美國歌手
有咩美國歌手可以打入埋中東地區丫
唔係話自大但依家動員能力勁過防彈嘅大概得Tylor Swift
不過佢哋咁睇重billboard, army 就一齊衝咁啫
我覺得自從bb咁不停改制之話彈之後RM出聲後已經冇睇到billboard好重,反而睇scammy重d。同埋佢地拎本土一位同fans vote大賞既反應仲開心過拎熱百一
Billboard不斷改制最後益哂美國個music market 因為大家都不停買歌買碟買歌衝分數
依家最希望反而係seven 可以拎到melon 日榜一位
從一眾女團中破繭而出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞