[ARMY]防彈少年團BTS討論區(42) Welcome to Chapter Two of BTS!

836 回覆
28 Like 9 Dislike
泰亨都無出到自己寫嘅野,啲歌又無故事,唔明做乜要係咁jer住jk
講真呀班台米聯署有幾多人,平時日日圍爐頂攏咪一千幾百人,會唔會為咗你改歌詞甚至放棄哂成個宣傳,人哋連碟都整好啦,唔好咁自我中心啦大佬
咁短時間突然燃起要做碟嘅決心
最後仲做咗十首歌三個MV仲準備埋11/20 嘅大碟live 舞台
淨係兼顧表演個part 都唔容易
雖然好想聽佢作嘅歌但之後都仲有大把時間嘅…
我仲睇到有人話佢係木偶奇遇記入面嘅木偶俾人當扯線公仔…
講真唔想唱都無人迫到佢
咪聽咗佢唱乜先囉
又係呢啲攞住枝槍逼佢唱嘅言論
jk不嬲都中意歐美pop
加上咁嘅音樂班底
我相信俾任何一個kpop solo歌手都會lur飯應
其實防彈都係得jk先行到呢個路線,所以先叫七人七色
如果咁易迫到,咁房PD為股價著想應該年頭就迫佢開始準備
咁短時間內搵到咁勁嘅班底埋班都算誠意十足啦
雖然我承認我好想聽韓文歌想聽佢嘅創作
但今次無咪等下次,佢未有耐退休
唯一希望主打係fuck song以外嘅歌
(雖然SEVEN 我都係聽 explicit 為主
我反而聽Clean多D
Anyways D 歌名好有趣 期待
上次SEVEN 全世界自作多情以為講OT7 大炒車之後唔敢再亂估
希望今隻碟起碼2 首慢歌
小國嘅慢歌好殺食
정국 (Jung Kook) Main Track 'Standing Next to You' Poster

'GOLDEN' Album Release
23. 11. 03. 1PM (KST) | 0AM (ET)

#StandingNextToYou
#JungKook_GOLDEN
#정국 #JungKook
旻旻呀
防彈solo後,明顯各人想做咩就做咩
係去到放任咁樣
呀泰最明顯啦,佢擺明就係鍾意咁的曲風
旻仔又係好比心機搞概念

仲有哥line果d都係自己作左咩歌都隨便出
國仔都一樣,想唱依種歐美pop 咪搵人製作再去唱
邊有迫的成份
好期待知道南俊攪緊嘅係咩project
係咪話花樣年華十周年
好靚呀

點解無人討論v Jimin 唱friends
https://youtu.be/OngkW_wsjUU?si=eofJQpNikmPbLPAb
#정국 #JungKook 'GOLDEN' Promotion Schedule - 2

#JungKook_GOLDEN
95好可愛,泰亨呢排狀態好好

旻b比阿米踩到腳都好可愛,好羨慕有得去fan meeting既人
自己人打自己人
大家覺得果果會一齊入伍 定係27年先入
Indigo 有啲可惜
真係細水長流聽極都唔厭嘅大碟
其實24 定27年都係要入
佢哋團隊精神咁強,個個都開哂聲等緊齊人合體
嚟緊個tour 真心走一年半都未必走得完
我信佢哋一早有哂計劃
甚至係早兩年已經決定哂
牙國一開波導入唱得勁好,起撚哂雞皮
而且英文咬字同唱腔都同之前唔同,有種煥然一身既感覺
好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞