[ARMY]防彈少年團BTS討論區(42) Welcome to Chapter Two of BTS!

836 回覆
28 Like 9 Dislike
親疏有別 係咁㗎喇 幫你整咗仲想點?
話本身好相信佢好支持佢係冇野,但之後越黎越多料爆佢又縮埋唔回應,但又好似好意氣風發咁,所以覺得佢係拍拖拍得好開心唔在乎fans為左佢點同其他人撐,之前佢著件your dog is not my dog衫果陣佢d毒唯話係串緊haters,隨住事態發展d毒唯都轉態話睇落似係串緊自己d女友粉多d
2025真係hold哂比佢地
歐洲美國好似無咁難搶飛,雖然好遙遠
但一定都要去!!!!!
美國都難搶飛的
記得當時登記左pre sales
然後好似要去埋Ticketmaster登記
如果你俾佢抽中左先有得買pre sales飛
當時見到唔少米係到怨自己抽唔中

Ptd個次有米買買下飛俾個網彈走左
下次tour 應該走多幾個city
美國應該開勁多場希望有機會買到
南美場我就真係無能為力
2025-26 競爭應該超級激烈
呢兩年大家做多啲善事
要hold 埋2026
應該2025 年下半年先齊人
要搵定歐洲黃牛門路
外國黃牛其實係咪無咁貴
希望其他歌有多D泰的創作啦
國都係
如果JK嗰個專輯真係全英文 應該唔會點創作
咁作曲無分語言嘅
睇個勢應該成隻碟andrew watt同cirkut嘅比重都好大
今日seven比人指控抄襲
我自己就聽唔出相似,但都幾慶幸呀國冇份作
唔知hybe會唔會又唔回應
送首佢作嘅hidden track 都已經心足
抄襲個首原曲邊到有得聽吓?
但hybe 多數都唔會回應
係一首2000年嘅kpop歌
https://www.youtube.com/watch?v=LEIz7JF6fkA
個作曲家本人話抄,send曬音階表曲譜比主要製作人之一嘅mr. a(係咪andrew watt)
我都期待佢出鮕啲自己嘅創作,最好韓文歌,still with you真係好好聽
不過佢把聲乜類型嘅歌咁fit唱多啲唔同作品都好嘅
想聽全首jungle
聽咗兩次都聯想唔到兩首歌有咩地方似
Hybe都唔慌會回應

雖然好想聽佢唱韓文歌
但英文歌嘅壽命又真係長好多
你睇like crazy 拎hot100 同seven 拎hot100 時其他top10 歌係差不多個幾首就知
Shakira Ricky Martin 都要唱吓英文歌
JK遲早都會唱返韓文歌
Still with you 真係好好好好聽!
抄邊首歌啊?
堂堂Grammy non-classical producer of the year 抄個不知名韓國作曲家?不過算啦每個歌手都會俾人話抄襲。Taylor Swift Bruno Mars Ed Sheeran都係咁
佢唔係話新目標係想做Pop king咩 咁肯定係學好啲英文唱英文歌比較好
butter仲似
好彩見啲韓評都係話唔知邊忽似 係最唔似嘅被指控抄襲歌
不過都等緊作曲家回應同release音譜
我覺得依家好似太咁執著billboard成績
所以連路人都奇怪話 真係會幾個人一齊抄20幾年前嘅kpop歌
但迪士尼都抄infinite,抄都唔係冇可能嘅,只係我真係聽唔出
我覺得佢哋唔會理佢 屌你個作曲家係咪見Seven成績咁好 諗住分一杯羹?
咁正常抄都搵啲不知名嘅歌嚟抄
不過呢首真係一啲都唔似
要坐穩giant pop star真係要唱英文歌嘅
今次成績仲要咁好
正常都應該出多兩首英文歌坐穩先
佢啲音色唱流行英文歌幾好
依家好似上唔到hot100 就係flop 咁
係哥line 睇得開啲
同埋依家啲韓文歌半首都係英文同洗腦旋律
根本唔會hit 得長久
我唔認同但都明點解billboard 要打壓kpop
因為kpop 佔據咗太多位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞