[ARMY]防彈少年團BTS討論區(42) Welcome to Chapter Two of BTS!

836 回覆
28 Like 9 Dislike
你真係對V充滿惡意, 若果有人話Jimin同JK叮噹馬頭我肯定你唔會用呢啲說話嘲諷
不知所謂, 掛住阿米嘅名但啲言論仲衰過防彈黑粉
有啲咁嘅事? 邊度睇到㗎? 我見泰兩個MV嘅views同like數都好正常, 唔特別高, ratio亦無異常
都估到你又會伸個頭出嚟
以後大家都唔好講泰亨變咗油膩咗泰亨水份高支那泰唯係最toxic嘅癲西如果唔係又會比人話你ot6惡毒過公海
我記得有次有人講jk人氣高過v之後佢都出黎發癲次次出現都淨係講v/柾泰cp,又拉踩過國旻同話唔信v jennie係真,真係唔知邊個先有問題
你有病睇醫生啦, 我幾時次次出嚟講cp仲拉踩國旻呀? 係咪你自己先係國旻fans呀? 我次次出嚟講V係因為佢係我bias, 我為佢講說話有咩問題呀? 而且我需要喺呢度幫其他成員講說話嗎? 其他成員冇俾你哋成日踩低, 相反佢哋喺公海俾人踩, 你哋就返嚟呢度圍爐為佢地辯護
至於Jennie單嘢, 我上次出嚟就係嘈呢度部份人因為拍拖而否定佢嘅貢獻同努力, 我係話佢咁大個人拍拖無問題呀! 我話覺得單嘢係假已經係上年5月第一次傳出緋聞嘅時候
講jk人氣高過V嗰次, 係有阿米話V嘅人氣最高, 然後有其他阿米唔贊成, 話某些數據顯示JK人氣高啲, 然後我先quote其他數據再總結兩個人氣都咁高好難分高低
呢刻我深深體會到乜嘢叫做誣蔑, 自己記錯晒所有嘢無中生有就可以咁樣踩低一個人

我既意思係你次次出現唔係講v就講cp冇其他野,就係因為我係國旻粉所以先記得你有拉踩過囉咁v比公海踩我地直頭係公海辯護埋呢?同jennie拍拖我跟得唔夠貼,唔知你已經接受左,淨係記得你貼晒五官對比圖話唔係本人果陣我可以道歉番,但我相信一路以黎邊個郁d就發癲都有眼見
旻係我本命但我覺得多人中意JK同V多過旻bor如果有人攞旻同人比我都會叫佢唔好set up旻,費事又好似公海咁
佢撚有高數據咩 其他成員注水頂盡都係開新Account注 點會好似佢啲fans即係你咁 注都注得柒過人 你咪同佢班毒唯一鳩樣 成日被害妄想症 好似全世界都針對你咁 YouTube 針對你 Spotify針對你 IG針對你 公司針對你 從來冇諗過係因為自己廢 冇咩特質吸引人 淨係可以吹下佢靚仔 所以fans唔夠其他隊友多 成績唔夠其他人好
ching過份咗個人覺得泰亨singularity stigma好聽過國仔begin my time另外winter bear同christmas tree都好聽
佢唱功技巧穩定性嗰啲冇國仔好但都唔完全係冇特質嘅
不過冇可否認嘅係好多泰擔泰唯都係因為佢外表,同埋泰吧比其他fanbase更捨得fing錢都係真嘅,人氣我就真心覺得國仔勁過泰亨
但毒唯覺得被逼害依個就忙內line三個都係嚴重,仲要唔止支那毒唯全球嘅毒唯都係咁互相指責其他成員係皇族
我唔鍾意love me againrainy days好好多 mv同歌都高班過lma
不過普遍嚟講啲人嘅反應對啲相嘅仲大過對啲歌
講事實啫 借問聲V係跳舞唱歌舞台表現力Rap邊樣比得上JK先?講嚟聽吓 Jimin J-hope 跳舞好過JK 呢啲叫客觀評價 而唔係好似你條戇鳩仔咁 吹到變叮噹馬頭囉 你係聾姐 班歌手 Producer dancer啲客觀評價又係針對V? 一定係收咗錢先講JK好
你咁講又激得滯
泰亨把聲本身低沉甚至啱唱粗獷啲歌,但為咗遷就vocal line 其他人成日要唱高音,本身就唔係佢個瓣
我自己就好鍾意佢War of Hormone 把聲
同埋佢靚仔的確係事實,好多人俾佢個樣吸咗入去認識防彈亦唔係壞事
針對就個個都覺得自己個本命俾人針對㗎啦
你都成日想佢哋轉公司
可以不愛但唔好好似公海啲人咁攻擊佢哋任何一個
佢哋每一個人都有自己定位都係不可或缺
同意啊,唔該無咩事都唔好拉埋旻落水
我自己都鍾意rainy days 多啲
但Love me again 聽聽吓都唔錯
不過兩首歌都要煲先有味道
現今世代有幾多路人同你慢慢煲
唔啱就thank you next
所以兩首歌喺路人區域都煲唔大
似係圍爐聽多,唔係大眾歌
攪到依家無乜聲勢,無咗頭威
佢真係好中意拉旻落水,之前已經見識過有人講柾泰粉佢就拉國旻同國旻粉落水,今次唔關旻事都拎黎講
糖口中大讚嘅天才JK係實力頂流
下下搵佢做bench mark 比唱歌跳舞都唔公平
我諗泰亨自己都想去拍吓戲
係防彈太紅佢先抽唔到身
演戲方面JK就一定唔及泰亨
大家能力唔同啫
前幾日無人講嘢
鬧交就齊腳
如果講演技jin最好,講左好多年了佢最應該去拍戲,同埋花郎入面v d演技都麻麻
次次都要提佢jm9
我自己擔旻都知佢人氣係唔夠67高,但唔代表佢成績唔好,做咩下下要同67比?但見到旻成日躺著也中槍就
之前幾位哥哥嘅solo有一兩首係第一次聽冇乜感覺,但越聽越好聽
love me again就冇而種感覺,明明應該好洗腦但就記唔到首歌係點,得罪講好悶,不過出曬成隻碟咁聽就可能唔同講法

嚟頭先先見到solo stans話嚟緊9月俊國生日又有documentary,擔心會分薄咗啲focus所以要所有army放泰亨係first priority
退伍之後趁大家未出嚟係最好時機去拍戲
但又似會出solo 為主
好想睇大哥拍愛情片
不過個女主角可能會收刀片
我本命比人話唔夠x好所以要拉個出黎陪葬咁既心態
我覺得旻是最好的完。
但旻咪嘅忠粉好忠心
睇佢喺韓國同美國Spotify 數據就知
無可能係路人粉湊出嚟嘅成績
我識嘅都係鍾意咗旻咪就出唔返嚟
旻係天使
我都覺得今次兩首先行有啲悶同有啲似
做side track ok但用嚟先行仲要玩成個月就差緊啲
佢自己都應該知回響一般所以呢排成日live 仲要唔係快閃

JK 咁低調live 都唔開都有心讓路留返啲focus 俾泰亨
不過閔老母真係令我有啲失望
完全create 唔到curiosity 令人期待主打
SEVEN 全球海報低成本高話題歌都未出就炒熱哂
真係唔好話Big Hit 唔用腦無用心去度橋
偷偷覆句 我記得呢件事…
事實上國旻啱啱開始「崛起」嘅時候柾泰stan真係對旻豬鋪天蓋地咁鬧 話佢樣衰鐘意搶鏡同埋癡人氣高嘅國仔營業…呢啲野我都記得好清楚
比起上嚟國旻stan 真係溫和好多 甚至有啲偏激嘅cp飯鬧泰亨嘅時候會有人出聲制止
所以嗰陣佢話國旻飯都好癲嘅時候我直程黑人問號…
兩邊嘅惡毒程度我想講係完全無得比
(利申 鐘意咗國旻七年 見證哂咁多年發生嘅事)
Btw注水呢樣嘢真係fans嘅問題
某啲人都唔使借啲意咁偏激 攻擊泰亨比唔上其他成員
我就係出唔返黎個個
一直都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞