[ARMY]防彈少年團BTS討論區(42) Welcome to Chapter Two of BTS!

836 回覆
28 Like 9 Dislike
有冇去過韓國香港台灣都冇咁西利喎
就算有個煙灰垃圾桶喺隔離都係掉地下
等如佢哋有梳化都要坐地下一樣喎
有人話煙灰有人話煙頭
但都唔太重要
韓國人衞生意識麻麻唔係公認㗎咩
除咗好欣賞佢哋除鞋文化外
佢哋本身都麻麻乾淨,食飯又唔用公筷交換口水
佢seven嗰陣話自己感冒/咳咗幾個禮拜
好心佢食少枝煙啦
就係韓國人衛生程度同公德心都同支那一樣公認差都要撐
不過食煙唱live都咁好真係好勁
嘥氣,煙民覺得病先要食多兩支煙當補品
佢咳都照飲冰水食辛辣麵
只能夠講佢係入血嘅韓國人
都俾人拍哂片有乜好拗丫
可能大家都有偶像濾鏡
唔想接受到佢哋同一般韓國人差唔多
智咪去到外國餐廳食飯都除鞋棟高隻腳坐都夠文化衝擊啦
咁食煙都分唔同程度
一日兩包同一日兩支都好大分別,而且佢仲後生
不過陳奕迅都係爛聲之後先醒覺要戒煙
JK仲要狂食辣嘢同燒肉
聽落都好熱氣,我哋的話兩日已經喉嚨發炎
又或者佢哋已經訓練到有抗體
話完係p圖之後即刻放條片出嚟真係好柒
啲人乜都慣性否認先
但其實鐘意到會為佢死撐嘅地步嘅話唔係應該了解到有幾個都有食先啱架咩
覺得佢vaping多過smoking,好似仲傷肺過cigarette
Vaping 同shisha 都傷過smoking 好多
JK做嘅就係一般後生仔會做嘅嘢
玩tiktok食電子煙夜晚唔願瞓
希望啲人唔好再當佢哋到係聖人
追星淨係睇自己想睇到嘅嘢咪算囉
保持距離留啲幻想係最美好
佢再咁吸法 遲早收皮
咁你又太誇
你未睇到條片之前佢都唔知食咗幾耐啦
之前你唔會覺得佢遲早收皮㗎
咁係因為佢仲後生啫 再老多幾歲就仆街啦 除非佢諗住做幾年歌手就退休 如果唔係都係戒煙好 你睇Eason 都戒煙啦 以前把聲清到仆街 老咗就又沙又啞 不過話時話以前出名嗰啲歌手個個都食煙 lady Gaga Katy Perry Rihanna Beyoncé Adele ed Sheeran Bruno mars Justin bieber 不過有啲都已經戒咗煙 等佢食返十年八年 到時候睇醫生話會對聲帶受損 我諗到時佢先會戒煙掛
國哥

就咁睇封面唔係好似dazed嘅style,唔知內頁係點呢
好似仲有vogue
唔怪得知唔知由幾時開始覺得Jk把聲有D唔同左
條疤痕好撚型 佢10月再有vogue Korea 封面
我就覺得佢短期內唔會戒煙 或者到時聲帶受損睇醫生佢先會戒?又或者佢啲friend勸佢戒煙?再唔係有fans喺佢面前喊住話求佢戒煙?食煙好多壞處就大把人知 佢自己應該都知 佢選擇食煙 作為fans都只能接受 祝願佢可以健康啲 長命啲
明明細個時都係話爸爸食煙對身體唔好 叫army唔好食
泰泰打歌舞台

NPOP V special Episode
(Rainy Day + Love me again + Slow dancing)
https://now.naver.com/watch/YLjtG4iq9wVy
YouTube之後再補
V 'Slow Dancing' @ 인기가요 (Inkigayo)
naver.me/GVNZA8Ui

V 'Rainy Days' @ 인기가요 (Inkigayo)
naver.me/F5CcbbyV

最後恭喜泰泰mcd三連勝
https://twitter.com/charts_k/status/1699733606090883577?s=46&t=_0kJ63N9RaVvsJM88Kb_LA
佢面上條疤令成個造型昇華
多謝Dazed 無抹走佢
佢啲friend 可能先係令佢戒唔到煙嘅主因
全部出哂去打邊爐,佢自己留喺入面等咩
韓國人吸煙比率又咁高
希望佢只係social smoker 啦
Slow Dancing 真係成隻碟最好聽
但唔係閔老母藝術世界嘅粉絲
個舞台唔係泰的話我應該睇唔完
放送版舞台

Slow Dancing
youtu.be/YNEBNyk1Lgw

Rainy Days
youtu.be/mZjT41hFLrs
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞