試當真(暫名)| 認真試下.試下認真 | (78) | 18/7通頂老直陪你放榜 | EA Exam真係驚 放榜篇 |

1001 回覆
25 Like 29 Dislike
你就真係諗多左啦,成個傻鳩咁
你自己玻璃心就要全世界咩笑都唔講得? 奧本海默核彈唔得, 講希特拉唔得, 殺人唔得爆炸唔得撞機唔得, 其實有咩係玩得笑得? 用你邏輯係咩都唔得因為一定有人諗起傷心事一定有人聯想到悲劇, 定係要跟你自己心中個標準, 你覺得過3年先講得就要過3年先講得? 你覺得要5年就要5年, 你覺得唔講得就要唔講得?

老實我覺得斬人都笑得, 創作就係咩撚野都得, 冇人鐘意佢自己會乞食你放心, 日本人唔開心咪撚拍奧本海默, 德國人唔開心咪撚拍希特拉根本就ON9
其實作為整個漫畫家大庭廣眾畫刺殺會唔會太唔敏感
就係係虛構都唔應該拎呢啲嘢嚟賺錢
等陣先你係咪搞錯咗個問題
Oppenheimer幾時有拎核彈嚟講笑?希特拉嘅電影大多都係好沉重 你幾時見到有電影係有人嬉皮笑臉咁扮希特拉殺猶太人
“斬人都笑得”咁撚on9嘅嘢你都講得出真係
試當真有你咁低質嘅打手衝出嚟柒真係喊十聲
翼蛇扮中二病角色真係有一套
你去了解下咩叫COMEDY 先啦
唔使去到COMEDY 添, 講核彈日本已經冇得上, 講希特拉德國已經冇得上, 但係人地唔會咁撚ON9走出黎話全世界唔撚比指呢D 題材, 更加唔好講COMEDY
動漫展入面還原動畫著名場景都有得屌
咁撚有潔癖既
Context reading 真係好重要

場景、衣著都有晒reference

有啲人個腦就係咁撚閉塞
我推啲情節 日本大把人拎嚟講笑 畫同人 畫meme, 好平常
你呢啲咁敏感既撚樣真係第一次見
外國有好多,個D叫左膠, 咩撚野都hurt my feelings, 強国都有好多, 會有蘇玉華
道德潔癖強到咁真係over晒
就算睇開動漫毒到出汁又好鍾意我推果種毒撚
都冇佢咁腦閉塞
張錦程慢慢蕩開去
其實先唔講一事虛構嘅兇案係現實比虛擬表演會唔會令人同現實世界中兇案構成連結。

你認真啲睇,其實佢係扭轉咗愛嘅結局,愛冇死,兇手直接比人拉,兇殺變傷人,直接Happy end 。根本就冇咩笑兇殺案
HK01
擺明係01記者做媒做新聞
HK01
01係要突個龜頭出嚟俾人屌先安樂
01妓者唔意外
辛苦晒Nero
Link?
其實510呢d人個腦平時裝咩
咩都唔識
淨係識打蛋
牙慈真係唔適合cosplay,cos愛好似仲柒左
真心唔明啲人鍾意510乜嘢
淨係識整蛋糕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞