試當真(暫名)| 認真試下.試下認真 | (78) | 18/7通頂老直陪你放榜 | EA Exam真係驚 放榜篇 |

1001 回覆
25 Like 29 Dislike
唔睇咩科嘅話 係
但係個底太差谷唔起
1. 咪幫咗一個成功更穩咁去讀醫科囉
仲唔夠呀

2. 都唔知UP乜春, 咩冇讀書都應該有呢個分
大把人10分都冇, 通宵直播嘉賓入面都勁多個唔夠分直升大學, 要讀asso, High dip, foun dip有冇離地到咁呀
仲要阿康本身幾年都冇點溫過書淨係去玩去踢波
個底本身差到
個重點本來就係佢地同康熟要幫一定係佢先但係條友根本就係喺度尻叫緊“唔公平呀”
呢個綜藝嚟架講到係一個免費俾任何考生申請接受幫助嘅計劃咁

同埋個個考生都想俾人咁樣跟拍幾個月咩
咪話咗問另一個校草, 人地都Reject
講真,有幾多人真係想自己考DSE 時比人拍足半年,仲要比人放上網比全世界睇。有啲人響度羨慕阿康咩咁多人幫,咁你有冇吸引力比許賢拍足半年先?

如果你係認真讀書有追求嘅,到時考出嚟失手,你會唔會怪突然自己走咗去拍綜藝先?怪自己無100%專注DSE? 真係得阿康呢啲對讀書無興趣嘅人先會同你玩,比人拍住佢先肯為個節目走去讀書

呢個節目目的又唔係叫搵補習名師拯救某個人DSE成績,由頭到尾許賢只係想拍反思公開試呢個制度,反而阿康改變左自己嘅人生態度先係真正嘅拯救。
如果你係學生你應該做嘅係睇完之後更俾心機讀書
羅生真係好癲

你覺得失敗/失望
但我覺得好有教育意義喎

依個世界上唔成功嘅人係佔大多數架
咁咪幾好大家激烈思辯下
好過成日死氣沉沉 一係就討論埋哂啲咩510 moon表現好定壞嘅nobody
好on9 講到擺咗資源就應該好易拎全4
但又唔肯講自己幾多分
一啲說服力都冇就收皮啦
點解踩到佢15分就係廢柴咁?
佢第1-2集個模擬試好似10分先無
咁唔叫大躍進咩算?
510都好啊 起碼有人留意講下
個校草冠軍stone講都無人講 消失左咁
連登乜都踩架啦
我就覺得佢既付出同回報係叻仔既
依樣我撐你
追post見到佢地討論510罵戰就會飛晒
你同嗰啲人都差唔多 咪就係校花轉去校草度 講到自己幾咁高尚
我係討論緊個選角唔值 完全無理過佢校花校草身份 果堆當然就更加不值一提 作品 表演咩都無就有班毒撚fans係度鬧交 on99
你每次切入唔同事情既觀點與角度都咁與眾不同
建議不如自我檢討反省下先
重度自我中心自以為好有道理 成日周圍9up煩撚到
你真係好醒呀
啱聽嗎?
羅生見解獨特 不值批評
公道講羅生講嘢都算有合理性,好過三哥
條死仔包點解可以咁撚好彩
呢張相個曝光搞到我以為仆街仔係key上去
cls 癲到
死仔包
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞