試當真(暫名)| 認真試下.試下認真 | (78) | 18/7通頂老直陪你放榜 | EA Exam真係驚 放榜篇 |

1001 回覆
25 Like 29 Dislike
反而覺得唔係人人carry到
阿慈唔啱行可愛
係咩,慈留丸幾好呀
跳躍的天能
其實作為半個藝人大庭廣眾扮刺殺會唔會太唔敏感
就算係劇情本身係咁都唔應該拎呢啲嘢嚟講笑
重現劇情有咩問題
你試吓美國人嬉皮笑臉咁拍片扮劫機呢啲劇情會唔會有人屌
有時講笑都要睇情況
仲有其實真係唔好笑 好低級趣味
如果佢哋無cosplay, 喺條街拍
就話姐

佢哋cosplay喺動漫節裡面做
我覺得呢個情況可以喎
scary movie 扮 3k 黨同黑人 rap 添啦,美國有無人屌?
如果你話睇情況,scary movie 個context係笑片
咁今次都只不過係動漫節,唔講仲以為係邊個追悼會
joker炸撚咗間醫院
有班美國撚樣笑騎騎喺SDCC扮緊joker
你幾時飛過去捉住佢哋逐個屌
呢度試當真行為審判所真係好嚴

做乜都錯
係,動漫節仲要搭埋個台俾人表演拎住武器打鬥重現劇情真係仆街

你係咪就係喺個post入面留言,跟手俾人恥笑果條友呀?
用字差唔多,一樣都係咁撚柒
根本唔係針對試當真
任何人咁做我都覺得成件事好低質同tone deaf
斬人案的而且確係呢幾個月發生 做公眾人物不嬲都應該對呢比較敏感嘅事處理得更加小心
你試吓有條友嬉皮笑臉咁扮比mon砸親(假設動漫真係有個咁嘅角色)一樣會惹起公眾不安
有啲嘢唔係話「係咪講吓笑都唔得」就可以當冇事
仲有我冇話過呢件事係錯 而係話緊你個人稍有同理心都唔會攞呢啲嘢來講笑 亦唔覺得有咩咁好笑

利申有睇過我推的孩子 亦有睇開試當真 但覺得班人真係做多咗
本身cosplay 已經係我推角色,我唔覺得名場面致敬我推有咩問題,甚至老土講句已經改編到主角無死壞人瀨尿兼被捕
仲要本身個地方就係動漫節場地而唔係街邊,大家都有一定嘅共識去玩&去睇人玩
如果佢哋係喺荷里活玩呢樣嘢,唔洗你講我都會出聲屌,但事實就係佢哋唔係

可能你真係有hard feeling 覺得佢哋做多咗,咁我只能夠講你都think too much ,佢哋絕對無想嘲笑現實嘅斬人案
人哋試當真,你唔好弒當真
如果佢哋拎現實悲劇, 齋嚟搞笑
唔駛你講, 我都會diu

但事實, 佢哋只係戲仿
我無睇我推
但我都聯想唔到現實中嘅斬人案
有時做人唔駛太杯弓蛇影

如果斬人案中, 牽涉到你嘅親友
而嗰條片令你有唔舒服嘅感覺
我代佢哋向你道歉
你on9?
下集慈出片要請你上去講幾句架啦,揀定衫啦
你咁講既話巨人都唔cos得啦,諗起蔡天鳳呀,陳浩南都唔cos得啦,諗起721呀傻閪
咁你第一件應該要鬧我推先, 你有無去信動畫工房
或者去信比赤坂明同橫槍萌果話咁樣畫好低質同tone deaf

如果你睇我推當下係無感覺, 咁點解人地cosplay ge時候又無啦啦有感覺
雙重標準
嘩謝票場有張錦程喎
謝票場後仲有真心話台
https://youtube.com/live/sEA4ZeB7e4A?feature=share
試當真謝票場 第138週
主持:Nero、510
幕前:豪、腎、Ern、慈
幕後:Ellen
嘉賓:鍾雪、張錦程、Hanks

本週作品:
- 試映劇場《UNFRIENDS 冇腦友記》誠實大膽必勝法
- 《慈出片》EP3【校花Super Shy?】510是非,我細細聲講你聽
- 試當直 《This guy Jump really high?》
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞