試當真(暫名)| 認真試下.試下認真 | (78) | 18/7通頂老直陪你放榜 | EA Exam真係驚 放榜篇 |

1001 回覆
25 Like 29 Dislike
批判你老味咩,未了解就衝出黎柒想抽水
柒左又死撐
好似話903阿酸公佈咗阿康15分
反彈無回頭
你了解完對你咁失敗既人生有咩幫助
可以恥笑你
ok
dark wong讀書咁廢都18分佢好無意思15分浪費哂啲資源 用嚟幫dark隨時入到u 人地唱歌都唱咗成年仲有料過佢 受訪啲廢up 7科5星星就話熱血笑撚死
無見一排肉酸咗咁多
羅生琴晚講啲野精闢獨到架
唔使哂時間shift focus落我度
專注個結果溫幾個月得果15分 完全浪費資源 明明可以幫到其他人入大學 果啲就真係救得一個得一個
其他人點解要救?
根本就係阿康呢啲極端例子先有話題值得拍
真係開善堂幫人入u咩
結果論 阿康係唔值得救
15分 阿豬阿狗都做到 有班讀書再廢啲無得救唔使討論 係呢個節目框架下最低目標起碼要20 佢根本唔溫書入場應該都有呢個結果 如果真係救到一個 成個節目就有鼓勵意義

而家條友係鏡頭又傷又盛 明明就係荒廢幾年 結果又咁撚差 嚇親啲人dse以為努力無用
極咩端上面我已經quote埋比你dark wong 讀書比佢更撚廢人地都考到18
先唔講點界定邊啲人值得救,其實包埋許賢都仲有其他考生參加依個計劃,啲資源都唔會嘥咗㗎
第一 阿康係校草第3名 其他人唔係

第二 阿康而家證明咗玩3年 衝3個月 DSE係沒得救

冇損害同屆考生利益

又鼓勵到未來考生早啲開始溫書

我仲未諗到點解唔拍佢 要拍/要救其他人?
你點樣推論出佢讀書比阿康更廢
講到你自己好似係dark wong咁
羅狗真係有撚病
去到邊個圍爐post都發表啲on9言論

你話係派膠都仲好啲
如果係真心話嘅話 真係懷疑佢反社會
開呢個節目嘅原意係迫呀康讀書(好似係)
所以羅生問點解係搵呀康,其實好無意思,因為呀康係呢個節目嘅原點
講咁撚多做咩,佢地同康FRD D, 完, 其他人識佢條毛
值唔值得救由邊個黎判斷
佢搵阿康最主要原因只係因為佢係今年考DSE既校花校草
佢有搵其他但都拒絕哂 得阿康應承

15分真係唔係阿豬阿狗都做到
大把人連10分都無 阿康一開始可能連十分都無
真係唔好睇到佢原本已經有15分咁高
佢唔溫點睇到有15
10都難
如果無讀過書黎講用3個月時間考到15分算幾勁
咪癲啦廿分
以阿康當時嘅條件放榜出到15分其實一啲都唔差
Best5平均每科lv3
只係局外人期望過大(1on1補習成效&康嘅進步幅度)
我估佢有一兩科係lv2 一兩科係lv4
你要知道econ&geog嘅cutoff係好高
而三個月就想中英穩lv3!? 好難囉………
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞