試當真(暫名)| 認真試下.試下認真 | (78) | 18/7通頂老直陪你放榜 | EA Exam真係驚 放榜篇 |

1001 回覆
25 Like 29 Dislike
唔係冇通識好耐咩
但日校3322嘅比率都係42.4%
無入開黎講野
但見到條7頭比人圍屌負皮都仲繼續死撐真係好撚7
今年最後
第一 有堆完全無視考試 果堆band 3仔唔好以為少
第二 唔少人唔小心炒中英是但一科

但among有正常溫書人中 band 1,2學生中 我都幾肯定大家目標最少全4 當然現實唔係個個做到
幾年前聽新聞話cut 原來今年先最後
羅生唔肯答自己DSE幾分,不過我起碼知你啲邏輯唔係好掂。
幾時有講過阿康係正常學生?佢一開始考個mock全部1咁滯,我就覺得阿康咁嘅結果反而係好喎,如果佢咁都碌到入大學,咪即係鼓勵啲人可以玩3年最尾3個月俾50萬YY Lam就可以un un腳入U?
我作為當年有努力過下都撻過Q嘅過來人,覺得阿康咁嘅成績先有教育意義喎,DSE個個都努力架啦,不過得阿康一個喺鏡頭面前努力俾大眾睇姐,阿康佢碌唔入大學都對其他喺鏡頭後努力嘅人係一個公道嘅結果啦,真心唔明你想屌乜
都係果句,羅生你當年考成點?
咁樣叫圍插負皮你繼續比負皮然後出返去ok了

更加證明好多人唔知3同4代表緊啲咩 現實有人拎呢啲成績比你尻鼓勵已經好勁就真係死得

0正評21負評都唔係圍插負評?
你條7頭都幾撚搞笑
呀康本身咪就係第一個堆人
都係果句 唔好shift focus嚟我度亦唔需要
我考得差 所以無資格熱佢? 我考得好所以可以大大力屌佢就啱?

你咁樣問潛意識都agree as 學生根本分數代表一切 佢果啲所謂努力對比返而家個結果 我完全get唔到佢有咩努力

如果你真心覺得佢係努力咗 我諗個意義位就係努力咗原來都會咁失敗 更加多人無力
多到咁呀
Econ明明就你勤力就高grade 3邊忽勁
唔使解釋 佢地根本就唔明3係有幾容易
十足十啲廢老口吻
根本隨時你有讀過econ 十年無溫書而家入去考都有3 跟住呢班人話好撚勁
如果自問勤力
但係個腦轉得唔快
其實啱讀econ
係,所以3322對大部分學生都做唔到係數字上證明咗。

以一個本身5分都唔知有冇嘅學生來講,最後有十幾分都算係咁,而家只係證明咗如果最後三個月你有極多人力物力嚟催谷你都係得呢個結果,起碼可以令到高中生知道要早啲溫書
拎本雞精書考前睇一睇應該夠做
你呢個講法我buy 但現實唔容易咁諗嚇

你睇上面仲有班人覺得佢勁 好努力 對於高壓嘅學生 隨時以為努力咗都只係咁而諗歪

所以我先覺得佢實實在在搵個值得幫嘅學生又真係有成績躍升 話比大家聽大家都可以做得到 成個說服力會有意義好多
咁又無可能 十年唔用既野真係唔會識 仲要econ條curve咁高除非本身5**
兩個拍法同意義嚟 你都可以用兩三個月去考DSE跟本唔得 反證DSE係真係需要長時期努力先有回報 點拍法先有意義跟本拗極都唔會有答案
窒咗道氣真係蝕呀 咁大壇動員咁多人
羅富全上撚晒電勁JER得
好心抖暑就專心休息下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞