試當真(暫名)| 認真試下.試下認真 | (78) | 18/7通頂老直陪你放榜 | EA Exam真係驚 放榜篇 |

1001 回覆
25 Like 29 Dislike
應該變到好似locker佢哋咁
衷心respect 試場毛team 同埋試當真上下仝人,以及提供協助嘅所有單位(保馬、直播YouTube channel 、歌手、贊助商等等)
我想喺香港channel 度繼續睇多啲呢種級數嘅作品
應該locker都唔係
你當佢係「試當真友好」Jackie,Alma,張蔓莎果種關係
https://www.instagram.com/p/CquZZAQPf28/
似係解咗約
過往嘅何求已經消失喺過往
何求唔太啱試當真個vibe
而試當真嘅校草又真係冇乜邊幾個ok
even stone 有拍下劇場都唔算特別出眾
反而阿康靠綜藝贏到關注
佢咁撚kick 就算唔自己走我都唔覺channel會長簽佢
機動個節目好似比校花校草更加冇noise
觀眾緣真係大於一切
影住阿康同許賢坐喺度傾計都好睇過其他認真做戲
放低書本咁多年,pick up返有C算係咁啦⋯⋯
呢個自媒體年代,人人都可以係內容生產者,所有野都快嚟快去,捉得緊人地停留睇你好重要,所以而家成功方式係先有觀眾緣再培養技藝,鍾意左睇你嘅話你就做咩都覺得好睇想睇
而家睇返康泰三人組發展真係行得幾順利
阿康演藝方面個形象係幾有energy
未去到發展順利,只可以話開左個好頭,之後就要靠佢哋造化
其實你點知有冇問
校花草果時,至少直播、綜藝堂入面chatroom都有啲fans haters互片睇吓,係污煙瘴氣左啲,但都叫有討論。
機動個節目,撳入去睇吓,chatroom 得小貓兩三隻,講嘢講得最多竟然係湘姐佢地幾個,都真係幾慘不忍睹
集集剪好晒,又唔係綜藝向,冇咩花生,入面有幾個做戲仲差過何求,好重港台味,有時啲嘉賓導師好睇過學生,配音個集笑到仆街
可能需要多D劇場比阿康
依家阿康全部都係綜藝野
俾劇場康真係不合適,都係綜藝野啱佢啲
新人做返自己擅長嘅嘢儲觀眾緣接job先
搵到錢再去上堂學做戲真係可有所成先做劇場

依家劇場views數唔高 但做得差畀人屌得好勁
冇著數

之前係咁搵啲校花試嘢真係唔健康
許賢個青年軍比喻幾好
純新人,啲人未必有興趣襟入去睇
要搵舊人帶新人出嚟
試場毛 kind of 係 許賢帶牙康出嚟
的確星期四綜藝真係好大程度令試當真從NFT起死回生
劇場反而已經冇乜吸引力
所以之後星期四暫時再冇野接有啲可惜 的確以暫時channel人力物力要每星期出一集綜藝係有啲吃力 而且資源一定比拍條劇場大
本身話DSE放榜之後係試玩毛架
應該拍左?不過唔知剪幾耐
之前話星期四綜藝檔排期排到8, 9月都有貨?
本身都以為係 直至琴日修個post話星期四暫告一段落
本身個同囚3
又無限期擱置
口試王呢啲幾好 成本低又易搵嘉賓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞