日本鐵道消息及旅遊情報交流區(85)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
tks 去過好多次日本都係唔係好識佢地d鐵路
你諗好個行程會搭乜野車先,Pass唔係絕對
駛乜識遮
pass都寫低哂個範圍由A可以去到D
只要你既行程入面B > C 喺呢個A to D範圍內咪得
唔清楚咪check下Google map 或者 乘換apps
去得自由行呢啲都基本架啦
想問下如果我去到東京9fing 八日,都係去啲大路地方,張72hrs pass值唔值得買
東京地鐵單程最低消費180円,搭到24h 5程 / 48h 7程 / 72h 9程以上保證回本,值唔值就自己計數
968濕濕碎啦
直接103打大佬啦
就咁suica算
以前かもめ仲係行有明海果段左搖右擺
SmartEX山陽段加價
同時新增EX早特28Wide
https://jr-central.co.jp/news/release/_pdf/000042742.pdf
狗巴10/53喇
講下大概情況先:
有4條友去 3個會買21日pass 1個買14日pass
因為一個ac剩係可以幫同行嘅人買同一日期pass所以佢要另外開個ac自己買
下面會有兩個人物 A係信用卡持有人 B係另外買14日pass嗰個
有2個問題想問:
1. 喺官網買全國pass 攞pass嗰陣係咪要show埋俾錢嗰張信用卡?
2. 如果係 因為我哋諗住兩邊都係用A張卡俾錢 咁到時B自己去攞pass嗰陣係咪照搵埋A去show佢張卡就得?定係一定要本人嘅卡?
見到官網話要用本人名義嘅卡嚟買 但係上網又冇咩其他資訊所以問下有冇巴打有相關經驗
我嗰陣換pass無check信用卡,不過都係嗰句,帶定穩陣啲
護照一定會check,要對名
卡會帶定 係想知如果check卡嘅話需唔需要對埋名 因為我哋4個會一齊去攞 只係B就要另外攞 A在場所以要check卡嘅話都俾到佢
唔駛本人卡,但要係實體卡
ok 唔該晒
全國pass唔使信用卡
有confirmation email/登入到你JRPR個acc就得
個system check唔到你張信用卡買JRP紀錄
再唔係淨係用你passport no.其實都已經出到
呢堆同名古屋都無關
近唔近有咩關係?
973大鑊D
繁時坐老九10號2燈鐘一單都得
咁多位我想問下如果想買pasmo 版既metro pass,洗唔洗事先買定張pasmo然後再去定期券售票處買pass?
定係售票處有得直接買pasmo?
想問一問 兩點鐘機喺羽田走 喺池袋搭咩去機場最好
am/pm?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞