日本鐵道消息及旅遊情報交流區(85)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
青森睡魔祭前後都已經無房今年好誇張
回錯Post不過都好似相關

盛岡都好貴,難道要住函館?
明白 感謝師兄
冇人理,最緊要你個名啱
諗住係eki-net到買tokyo wide pass
但入First name果陣有空格就出error唔比我繼續下一步
"ファーストネームには半角英數字以外の文字は使用できません。"
大家點樣處理? 將中間個名入落Middle name?
八戸三社大祭 青森睡魔祭 弘前睡魔祭 秋田竿燈祭 盛岡三颯舞祭
全部炒埋一碟 一定貴嫁
8月6日 青森睡魔祭尾段叫做八戸盛岡都輕鬆有房 再前8月1-5日 冇book定就冇啦 全部疊埋一齊

8月5日 弘前早幾日smile同route inn 仲有唔少位 750港紙左右一晚已經俾人清哂
潛力圖
3) 去(某地方)買唔買pass好?
請提供詳細行程,等各有經驗嘅巴打可以幫你分析吓同俾啲建議你

住池袋 幾日行程去以下地方:
Shibuya Sky 渋谷スカイ
江の島
Gundam Factory Yokohama
角川武蔵野ミュージアム
三鷹の森ジブリ美術館
Sanrio Puroland

請問有冇咩pass啱用/ 應該買?
定係就咁suica拍閘算? 唔該晒
suica夠
依家8月4-5日向南下搵要去到花卷甚至北上先有正常價既房

不過見好多人都話有Pass就可以住遠啲犧牲時間所以我都向呢方面諗
唔該炆米
啱嘅 遊客個優勢就係用pass 可以考慮嘅住宿地點多少少 可以住遠少少
因為散場日本人會少d考慮新幹線來回嘅城市做住宿

東北祭典 睇尾班車時間應該除左秋田弘前之外都可以用大長途策略
秋田: 秋田新幹線尾班車太早 慢慢企普通車搖落能代/由利本莊/橫手係唯一辦法
弘前:慢慢企普通車搖落大館係唯一辦法

不過計好時間去車站坐車就真嘅 因為散場條路會迫爆
秋田同盛岡今次安排唔到去
下次啦
有心砌應該可以砌到長岡花火大會之後一路玩上去 最後落番仙台七夕祭埋尾
有pass住東京都冇問題啦
唔入空格咪得,呢個問題係度都搭過好多次

CHAN TAIMAN
KIX裝修緊
咩都無咁濟
我朋友張JCB過到....
請考慮福岡車站附近酒店,有時間請去門司港
有pass住東京都冇問題啦

住函館唔好?

都係距離青森2小時,而且去到夜晚10點幾都仲有車
這個年年問,要博有人取消房間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞