日本鐵道消息及旅遊情報交流區(85)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
就咁寫左香港兩個字
職員話唔得,叫我寫晒佢
附護照讀取功能的指定席售票機的領票・售票時間設定可能長於售票窗口(JR EAST Travel Service Center等)。如需購票相關諮詢服務,請在售票窗口(JR EAST Travel Service Center等)的營業時間內進行聯繫。

取票售票機或窗口的營業時間不同,請預留時間領取周遊券或車票。

我見到佢咁寫,可能長於,但又唔知點搵到個時間
Travel Service Center 係遊客向,兼營外國遊客車票服務

https://www.jreast.co.jp/tc/customer_support/service_center.html

成田嘅 Travel Service Center 的確係早啲收。
咁即係行程當日先買穩陣啲?
你唔係搭熱門列車嘅話,係。網上先行購買嘅好處係可以早一個月預約指定席。
Thanks 但係e5489 book Ametuchi係咪就扣咗一次 6次指定席quota?
Between, LM睇你遊記
明白 thanks
呢張指定席同pass無關係
同埋就算用晒6次都仲可以係窗口劃飛
22時13分頃、さくら572号(新大阪行き)は、岡山駅~相生駅間を走行中に通常と異なる音を認めました。点検の結果、列車がお客様と接触したと判明したため、新大阪駅~広島駅間で運転を見合わせています。
運転再開は、6月9日(金)1時15分頃となる見込みです。
なお、運転再開は、警察による現場検証及びJR社員による設備・車両の点検後となります。
又撞到人
無關係因為要用日本版e5489? 我見jr west global 都可以book ametuchi
又係西仔撞
天地全車green
西仔冇green pass
因為西仔冇green pass 所以book 天地唔會計落6次指定席quota? 有冇get 錯
第一次book 西仔啲pass 完全唔熟
其實你識唔識英文
冇錯 要另外畀錢嘅梗係唔計
Thanks 最怕去到話pass唔搭得 就算預先book咗green 指定席券都得物無所用
6月9日3時40分現在: 6月8日(木)22時13分頃、岡山駅〜相生駅で列車がお客様と接触したため、新大阪駅〜広島駅間で運転を見合わせていましたが、6月9日(金)3時30分に運転を再開しました。
岩岩book SL人吉熊本去鳥栖
09:00入去已經show滿席
之後訂左鳥栖去熊本
過多十分鐘禁入去熊本出發個班又有位,又訂埋
有冇人會坐哂來回
烏栖去熊本事實上係DL人吉嚟,不了
冇留意,差啲伏左
可唔可以告商品表示法
你明點解朝早熊本去鳥栖班車係秒殺而下晝鳥栖去熊本可以慢慢嚟啦

反正朝早嗰班班crew都會照擺埋下畫班次限定張紀念乘車證出嚟俾你拎

九州:想偷我雞?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞