日本鐵道消息及旅遊情報交流區(85)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
盆休梗貴,三大連假
已經追返唔少疫情前
架宗谷基本上delay硬,隨時玩得更少
甚至會delay到搭唔到巴士上宗谷岬 佢地唔會等人
有個youtuber就咁伏過

聽講可以南稚內跳車
如果真係咁黑仔咪call車
不過我覺得佢既然咁樣plan得個行程
只有乗り鉄先會咁plan
咁對佢黎講上唔上到宗谷岬都只係可有可無既事
Chan TaiMan咁
的士9800円
120 營業系數係咪即係蝕 20%?
上次宗谷準時到稚內
反而大雪晚35分到網走
本身都諗住公眾假期之後嗰日HND上稚內,premium都照殺,但d酒店貴到仆街
100yen收入要用120yen成本,應該可以咁理解嘅
yep
2022年札幌區4線,營運成本43,683百萬yen
營運收入36,515百萬yen,蝕19.6%
營業系數= 賺100yen要俾幾多支出
Oh shit
見到佢嗰example 係 John Smith
就跟住TaiMan Chan咁打
咁樣有冇問題?
Oh shit
見到佢嗰example 係 John Smith
就跟住TaiMan Chan咁打
咁樣有冇問題?
中文版有份姓同名
英文版打名嗰度得一行冇分姓同名
轉去中文版睇下先
First name名
Last name姓
我係https://www.japanrailpass-reservation.net/上面買
佢個registration page上面剩係畀咗John Smith 嘅example
我就咁跟住John係first name, Smith係last name打TaiMan Chan

咁樣應該冇問題?
最抵係用佢出入機場,否則回唔到本
sor 但係計埋自己每程慳咗幾錢真係好cheap
9000 人 北海道新幹線打和?
呢個 post 有手足試過全國 pass 掉轉姓名都冇事,不過你都可以第二個 email 開過個 account 嘅
打和都好撚難
除非用迷你新幹線起埋入函館,做函館-長万部-小樽-札幌嘅短途新幹線
否則齋靠東京客,諗唔到可以點維皮
依家咁仲摟搞過西九州新幹線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞