日本鐵道消息及旅遊情報交流區(85)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
1.官網買最好
2.官網買可以用機出指定券
3.view express要加錢
4.我冇
2 補充
JR East 官網買,可以一個月前網上book 定指定席
去到日本要換實體車飛,可以用機可以去游客中心搞,可以提早幾日拎飛
不過用機我係唔成功(要搵讀到passport 嘅售票機,唔係度度有)
直接去南海出面D金卷屋,買一張自由席係最直接的方法
感謝雪菜巴

想再問下 輕井澤來回+富士山view express去程
係唔係可以係ekinet一次過劃曬位
之後去counter補錢+拎飛

另外 因為富士山回程係第四日 過咗周遊卷日子
可唔可以係counter買埋指定席嘅飛

好興奮好多野想問
感謝貼文巴

一個月前篤到就好 成日凝住book遲咗無位坐
等我挑戰下搵部passport機拎飛
冷靜啲好冇……… 如果counter唔可以買飛 咁要個counter嚟做乜……………
富士山view express係富士急行嘅特急,ekinet 無得book,東京廣域pass可以坐自由席,想坐指定席要去富士急行官網俾錢劃位
富士回遊無野食,你講嘅甜品班次應該係view express sweets plan? 呢個算係旅行套票都係要去返富士急行官網book ,東京廣域pass唔包
https://www.youtube.com/watch?v=qCiawSMwYy0
睇完真係覺得 West Express 銀河好冇「營養」
如果西園寺捉鬼整到jet lag咁高production value就perfect
西園寺做旁白把聲頹到
https://youtu.be/jlF5DOnlosE
西園寺係聽 BGM 同主題曲
正常得兩個步驟
掃qrcode
掃passport
拎飛
試完返唔到轉頭
感謝日暮巴
本身係諗住Book sweets plan
但呢個plan只接受日本信用卡付款
含淚搭番第二三卡
無日本信用卡都book到不過麻煩啲,喺官網book佢會出個受付番號俾你,一兩日之內去是但一間日本便利店內嘅售票機入返個番號同電話number出張單,再去收銀處俾錢就得
想問吓各位Ching有冇坐過真岡鐵道?
嚟緊星期六會喺東京去茂木
嗰邊啲車轉到亂曬籠
想向各位師兄請教大阪同京都行程
幫一個接近路痴朋友 加 其兩老plan行程
以下係我plan嘅行為,希望各位可以多多俾意見

酒店
大阪:道頓堀
京都:京都車站

問題如下
1. 呢個行程會唔會好chur?有乜可以改善理順地方?
2. 新快速係咪拍西瓜卡就可以?
3. Day 2 & 3嘅行程係咪應該買返張大阪周遊卡
4. 有冇pass啱用?

感激不盡
八月先會去
上次去係筑波快線+関東鉄道到下館
好記得佢有個poster寫下館最快75分鐘就到秋葉原
4. 富士回遊?我坐過富士山VIEW就有甜品班次
部機好易用,你睇下片再去,1分鐘就搞掂
如果你未book酒店既話我會強烈建議你住京都先,最後先住難波,不過睇個款你乜都訂哂

Day2-3可以用大阪周遊卡,自己計下抵唔抵用

Day4你不如寄行李去京都酒店,去完黑門市場返酒店再攞行李好煩
同埋上完清水寺再行落河原町,老人家頂得順乎?

Day6搭1400出KIX怕你趕唔切,早多1個鐘好啲
的確唔算好吸引 又難book
小弟想上渋谷sky
可唔可以四個人以二加二上?
有d slot冇四張票
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞