日本鐵道消息及旅遊情報交流區(85)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
貼圖擺首頁
又紅色大字
改期
準備好機票酒店total lost
唔會出到臨時passport去旅行嫁 改期啦
早排去過,由 BRT 最南嘅柳津去到北嘅陸前高田。見冇乜嘢去所以冇去到最北大船渡。有冇咩幫到你?BTW 真係建議去一去睇下

下附 20 張圖:

免簽通常坐底要有半年有效期, 就算俾做快證都做唔切, 改期
Klook 訂 Haruka 冇咩問題,好順暢。張電子換領證係日本嘅旅行社出,冇伏。

攞張換領證嘅 QR CODE 去有 passport scanner 嘅指定席售票機就可以,有中文。

不過反正係佢排隊又唔係你,叫佢去排櫃檯都得。

可以早幾日拎,記得叫佢劃埋指定席,包埋嘅。
klook haruka 係日本嘅旅行社牌頭出換領證,都穩陣嘅,起碼伏嘅位唔會喺 klook 上。
多數係 Yahoo,不過你都可以講下你去邊同交通大約點搭,可能有需要用 Japan Travel Official App。
唔可以話佢係慢嘅,順路去玩埋高山、下呂、馬籠宿、上高地、白川鄉呢啲,中部景色壯觀值得每個地方都留下
改行程改到用到 JR 東日本嘅東北 pass,就可以喺有 passport scanner 嘅指定席機兌換 JR pass。試下睇下喺東北返東京嘅單程,或者東京去東北嘅單程,安排內陸機,可能有得諗,甚至羽田降落後可以直接轉內陸機去東北。內陸機 post 開頭有教學,有外國人優惠。
全國 jr pass 唔可以喺 passport scanner 指定席機兌換 pass,只可以兌換指定席券,提醒你先。因為你而家係 pass 本身趕唔切,唔係 Gran Class 指定席券。
日本冇護照期限半年要求,甚至期限唔夠 90 日嘅話,就出個啱啱好護照到期日嘅旅客簽證貼紙畀你。

不過位巴打係過期,一切已完。
CNO 5個工作天有得拎,只係星期一夜晚先發現星期四又紅假
同埋CNO直頭講明旅行唔係搞快證理由
你知唔知你講緊乜?
打錯字,要親身過去travel center用passport換jr pass
我會轉車,因為要教埋老豆老母坐山手線
趕時間4-5 分鐘 上野轉到車
乜都唔攞9 fing fing就得
伏嘅位喺的確klook度
佢係中介 冇同你買mco就gg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞