日本鐵道消息及旅遊情報交流區(85)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
佢話要親身用過,passport換pass
8點後唔係去售票處?
幫人問
1. 如果上野朝早開門時間換全國JR pass會唔會好多人
2. 綠色機器係咪同綠色窗口同一時間開同閂?
1. 等佢開門應該好啲嘅
2. 咩叫綠色機器
指定席機唔係同時閂
佢驚好多人未開已經排緊,話想7點半就去排定先,驚多人換唔切飛坐はやぶさ9号,因為諗住坐Gran class
想講scan passport拎pass個部機
我未買過,見kkday話收五點,但jr east官網寫八點,所以想問下大家
係咪唔係官網買,所以冇得網上book 位先?
有冇可能早一日去其他車站搞?
佢24/7出發,25/7上新青森,諗住官網買全國pass同埋book定gran class最後一行放行李
佢24/7係8點幾先land羽田,睇過D時間當晚未必換得切,所以諗住響上野住一晚之後朝早拎飛去新青森,依家係擔心人太多拎完飛趕唔切上車
旅行中心閂咗門可以去綠色窗口搞
謝謝
坐gran class本來都要另外買特急券
同換唔換到Pass無關
Pass係用黎比基本車費
見你講緊網上book位
網上book位可以book到gran class,只係要補特急同gran class料金姐
其實我意思係佢有無買Pass都可以單買特急券,網上book又好,機買又好,所以呢樣唔需要擔心

淨係concern佢出唔出得切張pass嚟當乘車券
係,其實我都係concern佢出唔出得切pass,佢仲要今次一個人去
原來我一路都回錯人
我以為你係上面問你有無網上book位嗰個
Anyway,所以佢7點半響上野等開門就一定換得切上得切車?
咁早應該無乜人排?
驚嘅話咪去東京站 7點半開
有passport scanner嗰啲機理論上頭班車就會開
全車滿先可以企
book咗就盡量搭 覺得難咁早起身就book晏啲嘅班次 唔好嘥咗個位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞