Boardgame 桌遊討論區(7) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
運返香港運費要幾多
想知個難度係輕定中
第一隻就marvel zombie
未開始玩 但睇完rule book
應該中策左右
Visa /paypal 就可以
想入手卡坦島 (一盒都未有)
買中文定英文版好?
中文平啲 英文就最新兩個擴充都有5-6人
3D版靚到癲
有咩4人bg推薦
越多越好 thz
你鍾意玩邊類/ 玩過乜Game覺得好玩
4人係最多game可以玩,好多仲要係最佳人數除咗陣營game或party game可能太少人

經典:卡坦、富饒之城、Ticket to ride
牛頭王、No thanks、Parade
似鋤D:Scout、Maskmen、數字連擊、Tichu
橋牌機制trick taking:The Crew, 盒中貓

當然仲有Azul、璀璨寶石…
Brass
想同d fd玩 但佢地偏向新手 可能玩d輕策
除左ticket to ride scout 卡坦 截碼戰
仲有冇推薦?
我最近好迷大西部開發者,好玩
你當係複雜d嘅大富翁
everdell囉
啲野幾靚又得意
我會推薦依啲 可以睇下啱唔啱(難度由低至高排列)
Cubitos (擲骰賽跑Push your luck), Heat: Pedal to the Metal (賽車), Wingspan (砌Engine), Stockpile (股票拍賣), Planet Unknown (Puzzle), Viticulture (工人放置), Dune Imperium (Deck-building 工人放置 打交), Wonderland's War (抽袋打交Push your luck)
呢個條件選擇太多
頂幾長game time ? 大約價位?會唔會要經常拎出街?
買咗副ankh
就咁噴啲消光油落啲miniature 到會唔會靚仔啲
大盒細盒都得
復仇女神號既價位就唔好啦
但復仇女神號真係好好玩 好啱你哋4人
有無ching有入手英雄止步
覺得可唔可以入手
仲諗緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞